Messor kolonim

Kiviant

Pupa
Üye
Merhaba arkadaşlar. Tekrardan bir sıkıntıyla karşınızdayım. 20 civarı işçisi olan Messor kolonimde yalnızca 5 larva ve 2 pupa var. Ben bunun normal olmadığını düşünüyorum ve konunun stresten kaynaklandığını da düşünmüyorum çünkü koloninin bulunduğu test tüpünün üzerini peçeteyle kapatıp 2 gün falan açmıyorum. Bir de yumurta paketi var ama o da 1 haftadır larva olmadı. Sizce bunun sebebi ne? Tohumları ve yemleri de var.

ben10

Majör
İlklerden
Üye
Daha bir sonuç görmek için erken. Her tür sürekli nüfus arttırmaya çalışmıyor bazı türler aralıklı şekilde nüfusunu arttırıyor. beslenmesinde bir sorun olduğunu düşünmüyorsanız proteinleri de yeterliyse biraz daha beklemenizde fayda var

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Merhaba arkadaşlar. Tekrardan bir sıkıntıyla karşınızdayım. 20 civarı işçisi olan Messor kolonimde yalnızca 5 larva ve 2 pupa var. Ben bunun normal olmadığını düşünüyorum ve konunun stresten kaynaklandığını da düşünmüyorum çünkü koloninin bulunduğu test tüpünün üzerini peçeteyle kapatıp 2 gün falan açmıyorum. Bir de yumurta paketi var ama o da 1 haftadır larva olmadı. Sizce bunun sebebi ne? Tohumları ve yemleri de var.
Bir sürü sebebi olabilir. Bulundukları ortam ile ilgili olabilir, kraliçenin genetiği ile ilgili olabilir, koloninin üreme davranışı hakkında olabilir...

Kiviant

Pupa
Üye
Daha bir sonuç görmek için erken. Her tür sürekli nüfus arttırmaya çalışmıyor bazı türler aralıklı şekilde nüfusunu arttırıyor. beslenmesinde bir sorun olduğunu düşünmüyorsanız proteinleri de yeterliyse biraz daha beklemenizde fayda var
Canlı yem çeşitliliğini artırmak üremeyi hızlandırır mi?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Canlı yem çeşitliliğini artırmak üremeyi hızlandırır mi?
Canlı yemin üremye değil daha çok işçi boyutuna katkı sağlar. Eğer kraliçe düzenli olarak yumurtluyorsa bence dert etmenize gerek yok. Düzenliden kastım da ayda bir yada iki ayda bir olması yeter.

ben10

Majör
İlklerden
Üye
canlı yem çeşitliliğinden öte diyetlerindeki makro ve mikro besinlerin oranı yumurtlamaya katkı sağlar gerçekten. bu sebeple çeşitliliği arttırmak işe yarayabilir ancak anakinin dediği gibi sizin durumunuzda herhangi bir sorun zaten gözükmüyor