Messor Kolonim

Ozansimsek00

Larva
Üye
Elimde 30 işçili bir messor kolonim var, attığım un kurtları ile hiç ilgilenmiyorlar ve 30 işçi olmasına rağmen medya bile yok. Belki proteini arttırırsam üretirler diye düşünüyordum ama asla ilgilenmiyorlar. Zamana mı bırakmalıyım? Medya ve majorlar için daha küçük kolonilere sahip olanlarda bile medya, major görüyorum bazen.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Elimde 30 işçili bir messor kolonim var, attığım un kurtları ile hiç ilgilenmiyorlar ve 30 işçi olmasına rağmen medya bile yok. Belki proteini arttırırsam üretirler diye düşünüyordum ama asla ilgilenmiyorlar. Zamana mı bırakmalıyım? Medya ve majorlar için daha küçük kolonilere sahip olanlarda bile medya, major görüyorum bazen.
Şahsen benim messorlarımda şuanki kolonimde media pupam var. Un kurdunu verdiğinizde kafasını kesin ve sıvı kısmını koloninin görebileceği bir yere koyun. Muhtemelen yiyecektir. Hala yeme davranışı yoksa zorlamaya gerek yoktur. Şimdilik karma yemler vererek koloniyi sağlıklı şekilde ilerletebilirsiniz. İleride verdiğiniz kurtlarla yüksek ihtimalle ilgilenirler.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Anladığım kadarıyla bu canlı yem tüketme olayı koloniden koloniye değişiyor. Kimi koloni yiyor, kimi koloni yemiyor. Ama doğada çok çok az böcek tükettikleri için dert etmene gerek yok. Majör ve media konusunda da dediğin gibi zamanla çıkacaktır, 30 işçili bir koloninin sadece minör üretmesi gayet normal. Daha sağlıklı gelişmeleri için tohum çedini arttırabilirsiniz.

• Beğendim
Tepkiler: det