Messor kolonim

Mustafa15

Yumurta
Üye
Messor kolonim iyice büyüdü ufakta olsa canlı yemek geçmek istiyorum ama en erken 2-3 haftaya tedarik ederim sanırım. Besin öneriniz var mı, ne verebilirim? Birde işçiler gözüme küçük geliyor, daha büyürler mi yoksa messor türü işçisi böyle mi? Messor structor diye aldım, nisan 25 falandı sanırım gelişim nasıl?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-06-08 at 19.42.28 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-08 at 19.42.28 (2).jpeg
    34.8 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2026-06-08 at 19.42.28 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-08 at 19.42.28 (1).jpeg
    35.2 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2026-06-08 at 19.42.28.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-08 at 19.42.28.jpeg
    36.3 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:

yağızalp

Majör
Üye
Messor kolonim iyice büyüdü ufakta olsa canlı yemek geçmek istiyorum ama en erken 2-3 haftaya tedarik ederim sanırım. Besin öneriniz var mı, ne verebilirim? Birde işçiler gözüme küçük geliyor, daha büyürler mi yoksa messor türü işçisi böyle mi? Messor structor diye aldım, nisan 25 falandı sanırım gelişim nasıl?
Nanitikler ve structor gözlemlediğim kadarıyla çok nanitik çıkartıyor gelecek nesil daha iri olur canlı yem alana kadar tohum verin yeter onlar proteini ve karbomhidratı tohumdan alıyor

Canlı yem olarak un kurdu başlangıç için gayet güzel ve bakımı kolay

yağızalp

Majör
Üye
canlı yem alana kadar kolonimi boostlamak istiyorum ama şekerli su ve tohum vermeye devam edeyim
Çeşitli tohumlar denerseniz ve koloninin neleri daha çok sevdiğini analiz ederseniz o besinler ile düzenli(boostlamak çok değil düzenli beslemektir) şekilde beslerseniz boostlamış olursunuz

TurkistKayra

Larva
Üye
Hocam eğer daha nanitikler varsa tohumları ortadan ikiye bölüp koymanız, ekmek yapmalarını kolaylaştıracaktır.

Mustafaf

Media
Üye
Şekerli suya gerek yok. Zaten tohumdan enerji ve protein alacaklardır. Boost için ise Messorlarda canlı yem gereklidir. Zaten tohumu fazla koysanız bile yuvalarına taşıyıp ihtiyaçları kadar harcayacaklardır.

Messorların asıl öğünü canlı yem olmadığı için canlı yemsiz boostlayamazsınız. Aynı zamanda işçiler nanitik, yani kraliçenin kendi besini ile büyütüldüğü için hem daha küçük hem de daha güçsüzdür. Bu yüzden yumuşak tohumları verirseniz yeni yumurtalar daha hızlı gelişir.