Messor kolonim fazla stresli.

ege0604

Pupa
Üye
Yakın zamanda 10 15 işçili messor kolonimi ow ye bağladım. Kraliçede aşırı bir halsizlik vardı suları var gibi gözüküyordu ama pamuğu içeriye ittirince bütün suyu emdi yani bir süredir kuraklık yaşadıklarını farkettim. Ayrıca ow ile ilgili bişey yapmaya çalıştığımda kraliçe kendini dışarı atıp karton parçası var onun altına saklanıyor. Bu büyük gerginliğin sebebi nedir işçilerde çıldırmış gibi sağa sola koşuşturuyor owden bağlarını kesmem mi lazım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Messorlarda genelde oluyor maalesef. Strese girmemeleri için owlerine bolca tohum koyup hiç hesleme yapmayabilirsiniz ama illa ki düzenli besleme yapacaksanız elinizi olabildiğince titretmemek dışında çok bir şey yapabileceğinizi düşünmüyorum.

det

Nanitik
Üye
Messorlarda genelde oluyor maalesef. Strese girmemeleri için owlerine bolca tohum koyup hiç hesleme yapmayabilirsiniz ama illa ki düzenli besleme yapacaksanız elinizi olabildiğince titretmemek dışında çok bir şey yapabileceğinizi düşünmüyorum.
Bende kraliçenin çıktığını hatırlamıyorum.

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Bende kraliçenin çıktığını hatırlamıyorum.
4 Messor kolonim var. Elim tüpe çarptığında bile dört kraliçe de outworlde çıkıp göbek atar gibi bir tur atıyor, sonra tekrar içeri giriyorlar. Messorlar sarsıntıya ve ışığa karşı gerçekten hiç tahammüllü değiller.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Işığa maruz bırakıp ışığa alıştır, gözlemlemek için sürekli dokunman ve ani ışık dalgalanmaları yapmamış, dolayısıyla strese sokmadan sakin ve olağan akışta gözlemlerle keyif alabilirsin. Tavsiyemdir.

ege0604

Pupa
Üye
4 Messor kolonim var. Elim tüpe çarptığında bile dört kraliçe de outworlde çıkıp göbek atar gibi bir tur atıyor, sonra tekrar içeri giriyorlar. Messorlar sarsıntıya ve ışığa karşı gerçekten hiç tahammüllü değiller.
Işığa maruz bırakıp ışığa alıştır, gözlemlemek için sürekli dokunman ve ani ışık dalgalanmaları yapmamış, dolayısıyla strese sokmadan sakin ve olağan akışta gözlemlerle keyif alabilirsin. Tavsiyemdir.
Artık 1 hafta ellememe kararı aldım owlerinde yetecek kuş tohumu var ışığa alıştırma mantıklı geldi kırmızı film var zaten tüpte biraz pembeye kaçıyor ama :D. Benim düşüncem acaba owye erken mi ekledim fazla alandan dolayı mı rahatsızlar?

KayraButler

Media
Üye
2 adet Messor sp. kolonim var. Birinde neredeyse hiç stres yok fakat diğer koloni en ufak bir titreşimde bile deli gibi koşuşturmaya başlıyor. Hatta kraliçe bile outworld'e çıkıyor; o kadar stresli. Sanırım bu durum biraz da kraliçenin karakterine bağlı.

det

Nanitik
Üye
Benimkileri transfer edeceğim diye ışığa alıştırdım gibi bir şey oldu. Tüplerin birinde asetat yok ama orayı da yuva olarak kullanıyorlar.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Artık 1 hafta ellememe kararı aldım owlerinde yetecek kuş tohumu var ışığa alıştırma mantıklı geldi kırmızı film var zaten tüpte biraz pembeye kaçıyor ama :D. Benim düşüncem acaba owye erken mi ekledim fazla alandan dolayı mı rahatsızlar?
Ow ile alakasız. Erken bağlamak stres sebebi değil.