Messor koloni ölümleri hk.

Ozansimsek00

Larva
Üye
Elime büyük bir koloni geçti formikaryum ow siparişlerim gelene kadar onları bir kaba almıştım dün ve bariyer olarakda pudra yağ karışımını yaptım ama bugün akşam eve gelince en az 20 isçimin öldügünü gördüm acil olarak tüpleri kapattim ve ayrı bi yere aldım ow dekiler de hala ow de sizce karışım zehirlemiş falan olabilir mi? 2 tane tüp ayrı olarak ve ow dekilerde ow de kalsa formikaryumum ow falan gelene kadar bi sorun olur mu bu hafta gelicek malzemelerim.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Elime büyük bir koloni geçti formikaryum ow siparişlerim gelene kadar onları bir kaba almıştım dün ve bariyer olarakda pudra yağ karışımını yaptım ama bugün akşam eve gelince en az 20 isçimin öldügünü gördüm acil olarak tüpleri kapattim ve ayrı bi yere aldım ow dekiler de hala ow de sizce karışım zehirlemiş falan olabilir mi? 2 tane tüp ayrı olarak ve ow dekilerde ow de kalsa formikaryumum ow falan gelene kadar bi sorun olur mu bu hafta gelicek malzemelerim.
Koloniyi malzemeler gelene kadar tüpte bakmaktan kastediyorsanız evet olabilir. Diğer yandan karışımda kullandığınız malzemelerin detayını bilmiyorum ama bariyer yerine ince gözenekli sineklik çekmek daha iyi yada ow üstüne pleksi kapatıp yanlardan hava deliği açmak vb.

İlyas16

Replete
Üye
Yüksek ihtimalle dediğiniz gibi zehirlenmeden kaynaklanmıştır. Pudrayı fazla karıştırırsanız bariyere yaklaşan işçilerin üzerine pudra yapışıyor ve sonrasında ölüyorlar. En azından benim teorik düşüncem bu, kesin olarak bundan öldüklerini bilmiyorum ama benim kolonimde de benzer ölümler yaşanıyordu, haftada 3-4 işçi kaybediyordum. Sonra iyice üzerine gittim ve sadece outworlde çıkan işçilerin öldüğünü fark ettim. Outworldü de değiştirdim, şimdi ise pudra-alkol karışımı kullanıyorum. Pudra çok ince bir tabaka hâlinde kalıyor, alkol de uçup gidiyor. Bana kalırsa en iyi ve en güvenli bariyer bu. Siz de pudrayı daha az koyup yaptığınız karışımı tekrar deneyebilirsiniz.