Messor karınca soru

melihhh

Yumurta
Üye
Öncelikle herkese merhaba iyi hobiler dilerim. Ben de yeni yeni çoğalmaya başlayan bir messor karınca var 11 işçisi falan var önümüzdeki haftalarda 1 hafta tatile gitcegim için outword kurdum oraya yeterince tohum ve şekerli su koydum ama bu tatilden geldikten sonra 1 ay gibi bir süre evde olmayacağım napabilirm sizce. (Bakması için birine)

Antcolony

Minör
Üye
Öncelikle herkese merhaba iyi hobiler dilerim. Ben de yeni yeni çoğalmaya başlayan bir messor karınca var 11 işçisi falan var önümüzdeki haftalarda 1 hafta tatile gitcegim için outword kurdum oraya yeterince tohum ve şekerli su koydum ama bu tatilden geldikten sonra 1 ay gibi bir süre evde olmayacağım napabilirm sizce. (Bakması için birine)
Tohum depolamaları için gitmeden önce tohum koyun. Bence evinizde keten tohumu varsa keten tohumuda koyun. Fakat sadece keten tohumu vermeyin kuş yemi gibi tohumlarda koyun. Sonrasında ise gidebilirsiniz. Depoladıkları tohumları tüketirler.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Beslenme alanına bolca tohum koyarsanız onlar beslenme işini halledeceklerdir.

Kiviant

Larva
Üye
Benim de şuan 13 işçili messor kolonim var ve 2 adet dubia bacağı bile onlara yettiğindendir ki benim kolonim 1 gündür tüpten dışarı az adım atıyor yeteri kadar besin koyarsanız yeteceğini düşünüyorum fakat benden daha deneyimlilere sormak lazım ben küf olacağını düşünüyorum

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Benim de şuan 13 işçili messor kolonim var ve 2 adet dubia bacağı bile onlara yettiğindendir ki benim kolonim 1 gündür tüpten dışarı az adım atıyor yeteri kadar besin koyarsanız yeteceğini düşünüyorum fakat benden daha deneyimlilere sormak lazım ben küf olacağını düşünüyorum
Canlı yem ve şekerli su messorlarda şart değil, sadece tohum koyması yeterli. Ben kendi messor kolonimi 6 ay kendi haline bıraktım ve bir sorun olmadı.