Bir ısıtıcı ped almanızı tavsiye ederim. Geçici çözümlerle bir yerde takılırsınız.Merhabalar, dün yeni gelen messor kraliçemi(yumurtasız) yeni tüpüne aktardım, ısıtma için sıcak su torbası üzerine bez ve defter koyup bir ısıtıcı ped düzeneği yapmaya çalıştım işe yarar mı?
Isıtmamayı seçseniz daha iyi olurMerhabalar, dün yeni gelen messor kraliçemi(yumurtasız) yeni tüpüne aktardım, ısıtma için sıcak su torbası üzerine bez ve defter koyup bir ısıtıcı ped düzeneği yapmaya çalıştım işe yarar mı?
Kış uykusuna yatırın yumurtlayacağını pek sanmıyorum.Merhabalar, dün yeni gelen messor kraliçemi(yumurtasız) yeni tüpüne aktardım, ısıtma için sıcak su torbası üzerine bez ve defter koyup bir ısıtıcı ped düzeneği yapmaya çalıştım işe yarar mı?
Uygun sıcaklığı verebilirsem yumurtlamaz mı?Kış uykusuna yatırın yumurtlayacağını pek sanmıyorum.
Kış uykusuna yatması gerek. Sıcaklıkla ilgili değil.Uygun sıcaklığı verebilirsem yumurtlamaz mı?
Hayır mevsimin kıl olduğunun farkında bu yüzden yumurtlamıyor.Uygun sıcaklığı verebilirsem yumurtlamaz mı?
Uygun sıcaklığı sağlasanız bir süre sonra yumurtlar evet, ama bu süre hem kış uykusunu yaşamış bir kraliçeye kıyasla daha uzun sürecektir hem de daha verimsiz olacaktır. Doğaları gereği kışı hissetmeleri lazım. Siz bir ay kadar uygun bir düzenekte kraliçenize soğuğu hissettirip tekrar sıcaklıgı (türe bağlı) uygun bir değere getirirseniz kraliçeniz kışı atlattığını ve artık seri bir şekilde yumurtlaması gerektiğini hissedecektir. Kış uykusu nasıl olmalı ile alakalı da birçok konu açıldı onlardan birini okuyabilir veya yeni bir konu açabilirsiniz.Uygun sıcaklığı verebilirsem yumurtlamaz mı?