Bu sene bende Messor bakıyorum, yaklaşık 1 ay olacak ve yumurtalar daha yeni yeni larva evresine geçmek üzere. İşçi çıkacak evreye geldikleri zaman sizi haberdar ederim unutmazsam. Belki ilk işçisini alan arkadaşlar vardır onlar size yazar.Bu sezon messor sahiplenip işçisi çıkan oldu mu? Olduysa ne kadar sürede oldu, hangi şartları sağladı?
Benim kraliceyi alali 45 gün oldu yanlış hatırlamıyorsam ve bacakları fln belli 1 hafta sonra ilk işçiyi çıkaracağını düşunuyorumBu sene bende Messor bakıyorum, yaklaşık 1 ay olacak ve yumurtalar daha yeni yeni larva evresine geçmek üzere. İşçi çıkacak evreye geldikleri zaman sizi haberdar ederim unutmazsam. Belki ilk işçisini alan arkadaşlar vardır onlar size yazar.
Dayanırlar. Zaten messorların işçisi 1.5 2 ay civarı çıkıyorBenimde 36 gün önce bulduğum 2 kraliçede yumurtaları larva haline yeni geçti.
Acaba kraliçeler işçiler çıkana kadar dayanabilir mi ?
Şekerli su vermeyi düşünüyorum haftaya
Benim messor kraliçelerimden birinin max 10 gün içinde işçi vermesini bekliyorumBu sezon messor sahiplenip işçisi çıkan oldu mu? Olduysa ne kadar sürede oldu, hangi şartları sağladı?
O kadar bekletme bence tüpü sarsmadan 1-2saat sonra al.Benimde 2 koloniyi bulallı 39 gün oldu
Bügün 2 messor kraliçesine ufak pamuk ile şekerli su verdim bir tanesinde bir sürü larva ve yumurta vardı tahminen 30 a yakın , diğerinde ise 3 larva 7 tane yumurta vardı az yumurtası olan kraliçe diğerine göre fazla strese girdi
Benim merak ettiğim şekerli sulu pamukları ne zaman çıkarayım tüplerden 1 hafta sonra çıkarsam zararı olurmu strese sokmayayım daha fazla
Hocam cinsi messor muydu?Dün ilk işçilerim çıktı
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
28 günde
Aşırı hızlı oldu niye ?
Baya hızlı çıkmış o halde.Evet hata ilk bulduğumda aresden yardım almıştım
Eve gider gitmez günlük atıcam ordan bakabilirsin