Kraliçe ölene kadar devam edebilirsiniz. İşçi sınırını bir süre sonra mecburen siz koyarsınız. Ya besini az verirsiniz ya da alanı küçük tutarsınız. Bunu mecburen yaparsınız çünkü 10 bin işçili bir koloniyi doyurmak kolay değil. Doğada da birkaç bin işçiden oluşurlar. Yüz binlerce popülasyona sahip olmaları mümkün ama kolay değil bir yandan ölüyorlar çünkü.Ortalama bir messor kolonisi kaç işçiye kadar ulaşabilir veya ne kadar süre büyütebilirim?
Hepsi için geçerli mi, Temnothorax için popülasyonu az en fazla 100 işçi diye okumuştum.Kraliçe ölene kadar devam edebilirsiniz. İşçi sınırını bir süre sonra mecburen siz koyarsınız. Ya besini az verirsiniz ya da alanı küçük tutarsınız. Bunu mecburen yaparsınız çünkü 10 bin işçili bir koloniyi doyurmak kolay değil. Doğada da birkaç bin işçiden oluşurlar. Yüz binlerce popülasyona sahip olmaları mümkün ama kolay değil bir yandan ölüyorlar çünkü.
O konuda bilgim yok. Bazı türlerin doğal sınırları olabilir ama nadirdir. Vahşi doğada hayatta kalmaya çalışıyorlar sonuçta, ne kadar fazla sayıda olurlarsa o kadar avantajlarına diye düşünüyorum.Hepsi için geçerlimi, temnothorax için popülasyonu az en fazla 100 işçi diye okumuştum.
Farklı türlerin ulaşabildiği max. işçi sayıları var. Messor'unkini türlere göre bakım başlığının altında messor bakımı konusunda bulabilirsiniz. Örneğin X türünün işçi sınırı 10.000 se bu sayıya geldiği anda anında üreme duruyor gibi bir şey yok ama bu sayıdan sonra gözle görülür bir artış yerine koloni büyüklüğü sabit kalır.Hepsi için geçerli mi, Temnothorax için popülasyonu az en fazla 100 işçi diye okumuştum.
Haklısınız messor özelinde yanlış bir bilgi olmuş. Yüzbinleri aşan popülasyona sahip karınca türleri var ancak messor bunlardan biri değil demek daha doğru. Ancak bu sayıların koloninin büyüklüğünü sabit tutan bir sınırdan ziyade ulaşabildikleri max işçi sayıları olduğunu düşünüyorum. Bu sayılar türlere göre ortalama kraliçe ömrü, verimi ve o türün multiqueen olup olmama durumuna bağlıdır yani. Tek kraliçeli bir kolonide kraliçe 15 yılda 20.000 yumurta üretebiliyorsa çift kraliçeli aynı sürede 40.000 gibi mesela.Farklı türlerin ulaşabildiği max. işçi sayıları var. Messor'unkini türlere göre bakım başlığının altında messor bakımı konusunda bulabilirsiniz. Örneğin X türünün işçi sınırı 10.000 se bu sayıya geldiği anda anında üreme duruyor gibi bir şey yok ama bu sayıdan sonra gözle görülür bir artış yerine koloni büyüklüğü sabit kalır.
Hocam yanlış anlamayın ama bu bilgiler bakım rehberlerinde mevcut. İlk başta araştırma yapın, bulamazsanız buraya ek konu açarsınız. Bunu yanlış anlamayın; insanlar bunlara emek veriyor. Onlara bakarsanız daha sağlıklı ve çokça bilgi edinmiş olursunuz. Bu benim fikrim, gerisi size kalmış. https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/ İyi hobiler dilerim.Ortalama bir messor kolonisi kaç işçiye kadar ulaşabilir veya ne kadar süre büyütebilirim?
Teşekkürler hocamHocam yanlış anlamayın ama bu bilgiler bakım rehberlerinde mevcut. İlk başta araştırma yapın, bulamazsanız buraya ek konu açarsınız. Bunu yanlış anlamayın; insanlar bunlara emek veriyor. Onlara bakarsanız daha sağlıklı ve çokça bilgi edinmiş olursunuz. Bu benim fikrim, gerisi size kalmış. https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/ İyi hobiler dilerim.
Ne demek hocam, arama kısmında bulamazsanız Google’a örneğin “messor bakım rehberi karınca çiftliğim” yazarak da bulabilirsiniz.Teşekkürler hocam