Messor İşçi Sayısı

Bankai

Larva
Üye
Ortalama bir messor kolonisi kaç işçiye kadar ulaşabilir veya ne kadar süre büyütebilirim?

General_Elyq

Yumurta
Üye
İşçinin sınırı yok. Büyütebilmen sana kalmış çünkü bazıları çok stres altında büyütüyor veya yeteri kadar besin sağlayamıyor, bu yüzden ya çok geç büyüyor işçileri artmıyor yada kendilerini falan yiyorlar. Ölüyorlar bir şekilde olmuyor yani.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ants123

Pupa
Üye
Ortalama bir messor kolonisi kaç işçiye kadar ulaşabilir veya ne kadar süre büyütebilirim?
Kraliçe ölene kadar devam edebilirsiniz. İşçi sınırını bir süre sonra mecburen siz koyarsınız. Ya besini az verirsiniz ya da alanı küçük tutarsınız. Bunu mecburen yaparsınız çünkü 10 bin işçili bir koloniyi doyurmak kolay değil. Doğada da birkaç bin işçiden oluşurlar. Yüz binlerce popülasyona sahip olmaları mümkün ama kolay değil bir yandan ölüyorlar çünkü.

Bankai

Larva
Üye
Kraliçe ölene kadar devam edebilirsiniz. İşçi sınırını bir süre sonra mecburen siz koyarsınız. Ya besini az verirsiniz ya da alanı küçük tutarsınız. Bunu mecburen yaparsınız çünkü 10 bin işçili bir koloniyi doyurmak kolay değil. Doğada da birkaç bin işçiden oluşurlar. Yüz binlerce popülasyona sahip olmaları mümkün ama kolay değil bir yandan ölüyorlar çünkü.
Hepsi için geçerli mi, Temnothorax için popülasyonu az en fazla 100 işçi diye okumuştum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

ants123

Pupa
Üye
Hepsi için geçerlimi, temnothorax için popülasyonu az en fazla 100 işçi diye okumuştum.
O konuda bilgim yok. Bazı türlerin doğal sınırları olabilir ama nadirdir. Vahşi doğada hayatta kalmaya çalışıyorlar sonuçta, ne kadar fazla sayıda olurlarsa o kadar avantajlarına diye düşünüyorum.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hepsi için geçerli mi, Temnothorax için popülasyonu az en fazla 100 işçi diye okumuştum.
Farklı türlerin ulaşabildiği max. işçi sayıları var. Messor'unkini türlere göre bakım başlığının altında messor bakımı konusunda bulabilirsiniz. Örneğin X türünün işçi sınırı 10.000 se bu sayıya geldiği anda anında üreme duruyor gibi bir şey yok ama bu sayıdan sonra gözle görülür bir artış yerine koloni büyüklüğü sabit kalır.

ants123

Pupa
Üye
Farklı türlerin ulaşabildiği max. işçi sayıları var. Messor'unkini türlere göre bakım başlığının altında messor bakımı konusunda bulabilirsiniz. Örneğin X türünün işçi sınırı 10.000 se bu sayıya geldiği anda anında üreme duruyor gibi bir şey yok ama bu sayıdan sonra gözle görülür bir artış yerine koloni büyüklüğü sabit kalır.
Haklısınız messor özelinde yanlış bir bilgi olmuş. Yüzbinleri aşan popülasyona sahip karınca türleri var ancak messor bunlardan biri değil demek daha doğru. Ancak bu sayıların koloninin büyüklüğünü sabit tutan bir sınırdan ziyade ulaşabildikleri max işçi sayıları olduğunu düşünüyorum. Bu sayılar türlere göre ortalama kraliçe ömrü, verimi ve o türün multiqueen olup olmama durumuna bağlıdır yani. Tek kraliçeli bir kolonide kraliçe 15 yılda 20.000 yumurta üretebiliyorsa çift kraliçeli aynı sürede 40.000 gibi mesela.

armagankaya

Media
Üye
Hocam yanlış anlamayın ama bu bilgiler bakım rehberlerinde mevcut. İlk başta araştırma yapın, bulamazsanız buraya ek konu açarsınız. Bunu yanlış anlamayın; insanlar bunlara emek veriyor. Onlara bakarsanız daha sağlıklı ve çokça bilgi edinmiş olursunuz. Bu benim fikrim, gerisi size kalmış. https://karincaciftligim.com/threads/messor-structor-bakim-rehberi.13263/ İyi hobiler dilerim.

Bankai

Larva
Üye