Messor için tohum önerisi

modreyjr

Yumurta
Üye
Messor kolonim için hangi tohumları almam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Belli sebeplerden dolayı bir süre canlı yem temin edemeyeceğim. Sadece doğru tohumları vererek bu süreci bir iki aylığına idare edebilir miyim? Ayrıca tohumlardaki protein ve yağlar, koloninin bu aşamadaki protein ihtiyacını karşılamaya yeterli olur mu?

Kolonimde şuan 1 işçi yeni çıktı.

güney2012

Media
Üye
Şuanlık canlı yem olmasada sıkıntı olmaz. İlk başlangıç için karahindiba, kırılmış darı ve chia tohumu verebilirsiniz

TurkistKayra

Larva
Üye
Messor kolonim için hangi tohumları almam gerektiği konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum. Belli sebeplerden dolayı bir süre canlı yem temin edemeyeceğim. Sadece doğru tohumları vererek bu süreci bir iki aylığına idare edebilir miyim? Ayrıca tohumlardaki protein ve yağlar, koloninin bu aşamadaki protein ihtiyacını karşılamaya yeterli olur mu?

Hocam messorlar için canlı yeme gerek yok zaten. Messorların doğada böcek avlama oranı %0,2. Bütün ihtiyaçlarını tohumlardan karşılıyorlar. Herhangi bir petshoptan aldığınız kuş yemlerini verebilirsiniz ancak başlangıç için tohumları ortadan ikiye bölüp vermeniz, onların ekmek yapmalarını kolaylaştıracaktır. Sonrasında bütün atabilirsiniz. Karahindiba, Chia, Çim ve tohumlardan oluşan bütün kuş yemlerini verebilirsiniz. Tabii diyete canlı yem eklemeniz majör işçi çıkartmaları için yardımcı olacaktır ama canlı yem olmasa da olur.

chapa

Nanitik
Üye
Hocam messorlar için canlı yeme gerek yok zaten. Messorların doğada böcek avlama oranı %0,2. Bütün ihtiyaçlarını tohumlardan karşılıyorlar. Herhangi bir petshoptan aldığınız kuş yemlerini verebilirsiniz ancak başlangıç için tohumları ortadan ikiye bölüp vermeniz, onların ekmek yapmalarını kolaylaştıracaktır. Sonrasında bütün atabilirsiniz. Karahindiba, Chia, Çim ve tohumlardan oluşan bütün kuş yemlerini verebilirsiniz. Tabii diyete canlı yem eklemeniz majör işçi çıkartmaları için yardımcı olacaktır ama canlı yem olmasa da olur.
Uzun vadede gelişim çok yavaş olmaz mı ?

TurkistKayra

Larva
Üye
Uzun vadede gelişim çok yavaş olmaz mı ?
Evet, maalesef gelişim yavaşlar ancak protein ihtiyacını yumurta, kıyma, tavuk vb. ev besinleri ile karşılayabilirsiniz. Canlı yem imkanınız varsa tabiki koloni gelişim hızı için çok iyi olur.

atako

Media
Üye
Evet, maalesef gelişim yavaşlar ancak protein ihtiyacını yumurta, kıyma, tavuk vb. ev besinleri ile karşılayabilirsiniz. Canlı yem imkanınız varsa tabiki koloni gelişim hızı için çok iyi olur.
Yumurta kıyma tavuk vb. Gidar karıncalara sık verildiğinde zararlıdır ve canlı yemin yerini tutmaz. canlı yem yoksa en iyisi sadece tohum çeşitliliği ile diyet oluşturmaktır.

yağızalp

Majör
Üye
En sağlıklısı canlı yem edinmeniz messorların diyetinin büyük çoğunluğunu tohum karşılasa da canlı yem neredeyse tüm karıncalarda vazgeçilmezdir

En sağlıklısı canlı yem edinmeniz messorların diyetinin büyük çoğunluğunu tohum karşılasa da canlı yem neredeyse tüm karıncalarda vazgeçilmezdir
Tabiki dediğim orta boy koloniler için başta tohum idare eder

aets

Yumurta
Üye

Canlı yem olmadanda besleyebilirsin kolonini. Haşlanmış yumurta beyazı, tavuk, kırmızı et verebilirsin arada ama şu anlık kuş yemi, karahindiba vermen yeterli olur. Chia da verebilirsin ama pamuğun yanına götürürlerse şişip bakteri yapabilir.

yağızalp

Majör
Üye
Arkadaşlar messor her zaman canlı yemsiz ilerlemez evet diyetlerinin büyük kısmını tohum karşılıyor ama canlı yemde lazım
@Ares @anakin ben mi yanlış söylüyorum hatam varsa söyleyiniz

Pardon bir süre demişsin ben her zaman sandım

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar messor her zaman canlı yemsiz ilerlemez evet diyetlerinin büyük kısmını tohum karşılıyor ama canlı yemde lazım
@Ares @anakin ben mi yanlış söylüyorum hatam varsa söyleyiniz

Pardon bir süre demişsin ben her zaman sandım
Canlı yem gerekli değildir. Verilmezse gelişim de yavaşlamaz. Sadece daha büyük işçiler çıkması konusunda katkı sağlar.

yusufff01

Media
Üye
Üreme hızı sabit kalıyor. Canlı yem üremeyi hizlandirmiyor sadece daha büyük işçilerin çıkması için kaliteli sermaye sağlıyor. Sadece tohumla yine hızlı gelişir arada ki tek fark sadece tohumla beslenenler de minör üretim daha yoğunlukta oluyor. Benim de messor kolonim var 250+ işçili. Geçen yılın şubat ayında bulmuştum. Ve hiç canlı yem vermedim az sayıda majör var ama üreme ve yumurta sayısı gayet hızlı. Ben yedi çeşit tohum veriyorum ne kadar çok çeşit o kadar hızlı çoğalma oluyor.