Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Evet üstteki tek odalı tüp ile bağlantılı. Bence de ikinci ama ikincinin altındaki kısımı su ve pamuk ile doldurduğum da herhangi bir tel yada bariyer koymalı mıyım alta sizce karıncalar içine düşer mi ?Görselden dolayı mı bilmiyorum ama ilk formikaryum karınca beslemek için fazlasıyla boş görünüyor. Tek odadan oluşuyor değil mi? Ben 2.yi tercih ederim kesinlikle.
Yanıtın için teşekkür ederim. Üsttekini 12 işçili bir kolonim de kullanıyorum aslında ama Messor'un işçileri çıkınca sayıları 10 üstü olunca bağlamayı düşünüyorum hangisi daha mantıklı olur bilemedim.Üstteki tüp bağlantılı outworld gibi bişey sanırım alttakide formikaryum işçi sayısına göre ikiside kullanilabilir bence kaç işçili koloniniz olduğu önemli ona göre kullanın derim.
Nem odasına karıncaların doğrudan erişimi olması kaçmalarına sebep olabilir. Pamuk çok eskidiğinde değiştiremezsin. Araya 3D printer'dan bir parça basarsan veya bir tel kullanırsan bence gayet güzel olur.Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Evet üstteki tek odalı tüp ile bağlantılı. Bence de ikinci ama ikincinin altındaki kısımı su ve pamuk ile doldurduğum da herhangi bir tel yada bariyer koymalı mıyım alta sizce karıncalar içine düşer mi ?
Yanıtın için teşekkür ederim. Üsttekini 12 işçili bir kolonim de kullanıyorum aslında ama Messor'un işçileri çıkınca sayıları 10 üstü olunca bağlamayı düşünüyorum hangisi daha mantıklı olur bilemedim.
Sineklik kullanmak aklıma geldi işe yarar mı bilemedim yazıcı dan nasıl bir parça basmalıyım?Nem odasına karıncaların doğrudan erişimi olması kaçmalarına sebep olabilir. Pamuk çok eskidiğinde değiştiremezsin. Araya 3D printer'dan bir parça basarsan veya bir tel kullanırsan bence gayet güzel olur.
En iyisi güzel bir teli altına yapıştırmak. Hocam bir de bu formikaryumun iki tarafında da tüp giriş yeri var oralar örnek olarak Messor için tohum deposu olarak kullanmak için mi ya da kraliçe ve yumurtaların orda durması için mi ?Karıncalar için örnek 3D yazıcı projelerinden nem kısımlarına bakabilirsiniz hocam. Arası çok ufak boşluklarla olan parçalar basıyorlar. O projelerdeki ölçüleri kendi formikaryumunuza göre kullanabilirsiniz veya uğraşmayıp direkt paslanmayacak, zarar görmeyecek bir tel kullanabilirsiniz. Ben nem kısmını düz olarak düşündüm ama sizin formikaryuma oturtmak zor olur gibi. Parça basma işi bana da mantıklı gelmedi şu an.😁
Tamamdır hocam çok teşekkür ederim.Hocam onların kullanımı tamamen size kalmış. 2 delik varsa birini outworld çıkışı için kullanıp diğerini transfer etmek için boşta bırakabilirsiniz. Bir delik transfer için her zaman boş olmalı bence. Diğer deliğe isterseniz nemsiz bir tüp takın, ister şekerli su olan bir tüp takın, ister tohum dolu bir tüp takın. Siz belirleyin onu. Zaten siz n'aparsanız yapın karıncalar kendine göre o yumurtaların, besinlerin ve çöplerin yerlerini şekillendiriyor.
Teşekkür ederim bilgiler için iyi akşamlar.Hocam bu outworld plastiğin hafifliğinden dolayı açıp kaparken çok sallanacaktır. Çok sallandığı için bu titreşim ana yuvayı da strese sokar. Sabit durmaması ve sağlam olmaması ana problemleri. Bağlantıları güzel yapmışsınız elinize sağlık. Bir de bu kapların kenarları girintili çıkıntılı olduğu için bariyer işlev görmüyor. Rica ederim.