Messor Hakkında Destek

Atlasars

Yumurta
Üye
Merhabalar, nisan ayının sonlarında bir Messor uçuşuna denk geldim ve 6 tane Messor kraliçesi buldum. Döllendiğinden eminim ve kraliçeler tüplerinde hazır. Şimdiki süreçte ne yapmalıyım? Hangi gün aralığında kontrol etmeliyim, kaç derecede tutmalıyım? Süreç hakkında destek verebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Kawius

Yumurta
Üye
Hocam nisanı yanlış yazdınız galiba mart diyecektiniz şimdiki süreç beklemek 1 hafta hiç bakmayın sonrasında 4–5 günde bir bakabilirsiniz oda sıcaklığı yeter çok soğuklarda değilseniz.

ArtunAda

Pupa
Üye
Öncelikle 6 kraliçenin fazla olduğunu düşünüyorum sizi hobiden soğutabilir ileriki zamanlarda. Tüp düzeneklerini hazırladıysanız haftada 1 bakmanızı tavsiye ederim çok merak ederseniz 5 günde 1 yeterlidir. Messor cinsi karıncalar 15 derece altında kış uykusunda oluyorlar diye biliyorum ortalama 25 derece idealdir. Birde tüplerin dışına ışık geçirmemesi için cover geçirmeyi unutmayınız. Ortalama 1 hafta içinde yumurtlarlar ve 1.5- 2 ayda yumurtadan çıkar diye tahmin ediyorum.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
4-5 günde bir deneyimlerime göre verimi düşürüyor. Eğer asetat kağıdıyla kullanıyorsanız hiç açmayin, canınız çok açmak isterse 10 günde bir. Kılıfı hiç ışık geçirmiyorsa 10 günde bir ne durumda diye kontrol etmeniz yeterli, ama bu kontroller mümkünse 1 dakikanın üzerine çıkmasın. Sıcaklık olarak ooda sıcaklığında yaşarlar 28 derece en verimli oldukları sıcaklık. Odanın 30 derecenin üstüne çıkmamasına ve 22 derecenin altıne inmemesine dikkat edin iyi hobiler.