Messor Cinsi Kraliçem Yumurtladı Fakat 1.5 Aydır Yumurtalar Büyümüyor

eroswenden

Yumurta
Üye

Dolabın içinde ve kırmızı asetat kağıdına sarılı bir tüpte bakıyorum yalan yok dolabın kapağını açıp kapatırken bazen titreşim olabiliyor fakat koyduğum kutunun altında titreşimi önleyecek bir tişört bulunuyor sıcaklık olarakta odamda baktığım için istanbul sıcaklığı neyse odada o şekilde yardımcı olursanız sevinirim…

atako

Media
Üye

Dolabın içinde ve kırmızı asetat kağıdına sarılı bir tüpte bakıyorum yalan yok dolabın kapağını açıp kapatırken bazen titreşim olabiliyor fakat koyduğum kutunun altında titreşimi önleyecek bir tişört bulunuyor sıcaklık olarakta odamda baktığım için istanbul sıcaklığı neyse odada o şekilde yardımcı olursanız sevinirim…
Kraliçe döllenmemiş olabilir yada siz fark etmeden yumurtaları yemiş ve tekrar yumurtalamıştır. Aklıma bunlardan başka birşey gelmedi

eroswenden

Yumurta
Üye
Kraliçe döllenmemiş olabilir yada siz fark etmeden yumurtaları yemiş ve tekrar yumurtalamıştır. Aklıma bunlardan başka birşey gelmedi
yumurtaları yemesi için yoğun bir stres altında olması gerekiyor diye biliyorum ve ben yumurtladığı süreçte il dışındaydım ve yaklaşık 1 ay falan hiçbir şekilde strese girmedi, döllenmemiş olsa yumurta bırakmaz diye yorumladım veyahut kanatları olurdu teşekkür ederim desteğin için

atako

Media
Üye
yumurtaları yemesi için yoğun bir stres altında olması gerekiyor diye biliyorum ve ben yumurtladığı süreçte il dışındaydım ve yaklaşık 1 ay falan hiçbir şekilde strese girmedi, döllenmemiş olsa yumurta bırakmaz diye yorumladım veyahut kanatları olurdu teşekkür ederim desteğin için
Bazenleri döllenmemiş kraliçeler de yumurtalayabiliyor ve yumurtalar gelişmiyor.

L4tif

Yumurta
Üye
Bu evde olmadığınız süreçte ev sıcaklığı 20 altı ise gelişme oldukça yavaşlamış olabilir.

eroswenden

Yumurta
Üye
Bu evde olmadığınız süreçte ev sıcaklığı 20 altı ise gelişme oldukça yavaşlamış olabilir.
Zaten kraliçeyi aldıktan baya uzun bir süre sonra yumurtladı 2 hatta 3 ay içinde yumurtladı, sanırım gelişim dediğin gibi yavaşlamış olabilir ama ana sebebini bilemiyorum. Teşekkürler

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Hocam bazen de kraliçeler doğuştan kusurlu olabiliyor. Elinizde başka kraliçe var mı bilmiyorum ama internet sitelerinde messor çokça var. Yakında tetramorium uçuşları başlayacak. Yani 4 aydır falan işçi çıkarmayan bir kraliçeyle ben olsam uğraşmazdım. Benim de bir formica kraliçe. vardı, o da ilk işçilerini çıkarttı ve bir daha işçi çıkartmadı. Onunla çok uzun zaman uğraştım ve açıkçası beni neredeyse hobiden soğuttu ve sonucunda da öldü. Siz bilirsiniz tabii ama ben olsam bu noktadan sonra çok da uğraşmazdım.