Messor Canlı yem şart mı?

ÖmerOrhan

Yumurta
Üye
Çok merak saldım beni aşırı heyecanlandırıyor ancak eve ailem canlı un kurdu koymama izin vermiyor. Birkaç yerde araştırdım kurutulmuş un kurtlarını biraz suda beklettikten sonra verirsek karıncalar kabul ediyormuş ancak işimi şansa da bırakmak istemiyorum canlı yem şart mı şart ise başlamadan karınca serüvenim bitecek 🙂

Moderatör tarafında düzenlendi:

Orınç

Larva
Üye
Messor hasatçı olduğundan dolayı tohumla besleyebilirsiniz hocam ama yavaş gelişirler un kurdu protein sağladığı için koloni büyümesi hızlanır. Çeşitli tohumlar Ballı su gibi besinlerle bakımını kolaylıkla yapabilirsiniz.

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Çok merak saldım beni aşırı heyecanlandırıyor ancak eve ailem canlı un kurdu koymama izin vermiyor. Birkaç yerde araştırdım kurutulmuş un kurtlarını biraz suda beklettikten sonra verirsek karıncalar kabul ediyormuş ancak işimi şansa da bırakmak istemiyorum canlı yem şart mı şart ise başlamadan karınca serüvenim bitecek 🙂
Şart değil tohumları çeşitli tutun yeter.

ÖmerOrhan

Yumurta
Üye

f​

Messor hasatçı olduğundan dolayı tohumla besleyebilirsiniz hocam ama yavaş gelişirler un kurdu protein sağladığı için koloni büyümesi hızlanır. Çeşitli tohumlar Ballı su gibi besinlerle bakımını kolaylıkla yapabilirsiniz.
freeze drying
İle kurutulmuş un kurtları uygunmudur.

Şart değil tohumları çeşitli tutun yeter.
Tamamdır teşekkürler.

BahadirSarp

Intercaste
Yardımsever
Üye
Hocam ben messoralarıma un kurdu veriyorum hiç ilgilenmiyorlar koloni aşırı büyük olmadığı sürece gerek yok bence 50 işçi civarında benim kolonim.

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Hocam ben messoralarıma un kurdu veriyorum hiç ilgilenmiyorlar koloni aşırı büyük olmadığı sürece gerek yok bence 50 işçi civarında benim kolonim.
Direkt yemiyorlar mı? Yoksa az ilgi mi gösteriyorlar?

anakin

Kraliçe
Yardımsever
Üye
Direkt yemiyolar olabildiğince uzaklaştırmaya çalışıyorlar hemde

Bolca keten tohumu ve kuş yemi bulunduruyorum outworld'de.
Benimkiler yiyiyor az da olsa. Bu arada şu köy bakkallarında satılan meyveli jöleleri çok sevdiler benimkiler siz de deneyebilirsiniz.