Messor barbarus

Jhonny

Yumurta
Üye
Herkese iyi hobiler arkadaşlar. Pazar günü çanakkalede messor barbarus kraliçe buldum tüpe koydum. 2 gündür yumurtlamadı çiftleşmiş olduğunu düşünüyorum. Beslemem gerekirmi yoksa bir kaçgün daha beklemelimiyim yumurtlaması için? (Yumurtlamaz ise doğaya geri salıcağım)

Zerdüşt

Pupa
Üye
Bu konu daha önce çok konuşuldu lakin yumurtlama hakkında net bir bilgi verilemez, sıcaklık, stres durumu büyük faktörler. Kantsız ise 2 hafta kadar karanlıkta rahatsız etmeden bekletin, tabii ki sıcaklıkta 20- 28 derecelerde olmalı. Genel bilgi için:

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Herkese iyi hobiler arkadaşlar. Pazar günü çanakkalede messor barbarus kraliçe buldum tüpe koydum. 2 gündür yumurtlamadı çiftleşmiş olduğunu düşünüyorum. Beslemem gerekirmi yoksa bir kaçgün daha beklemelimiyim yumurtlaması için? (Yumurtlamaz ise doğaya geri salıcağım)
2 gün çok az bi süre sizin karanlık bi alanda rahat bırakmanız lazım ne kadar strese sokarsanız o kadar uzun sürer belki yumurtlamaz ölüme kadar gidebilir

Jhonny

Yumurta
Üye
2 gün çok az bi süre sizin karanlık bi alanda rahat bırakmanız lazım ne kadar strese sokarsanız o kadar uzun sürer belki yumurtlamaz ölüme kadar gidebilir
Valla 2 gündür bakmadım bu gün kontrol ettim loş ışıkta bişi yoktu karıncanın ölümüne sebep olmaz ise beklerim sıkıntı yok. Aç kaç gün dayanabilirler?

Spry_mrs

Yumurta
Üye
Valla 2 gündür bakmadım bu gün kontrol ettim loş ışıkta bişi yoktu karıncanın ölümüne sebep olmaz ise beklerim sıkıntı yok. Aç kaç gün dayanabilirler?
İlk işçi çıkana kadar besleme gerekmez ilk işçi çıktığında kuş yemi verebilirsin 1 haftada bir kez falan bakman sağlıklı olacaktır

onronl

Yumurta
Üye
messor barbarus olduğunu nasıl anladın ve 2 gün yumurtlama için kısa bir süre 2 hafta HİÇ açma sonra bakarsın aç bir şekilde uzun bir süre yaşarlar sorun olmaz