Messor Barbarus İlk Kraliçem

turcobat

Yumurta
Üye
Selam dostlar, hobiye Messor barbarus cinsi kraliçemle giriş yapmış bulunmaktayım. Ev sıcaklığı ortalama 29-30 derece, tüpü ise çekmece içerisinde tutuyorum; tahminimce 25-28 derece arası, onlara uygun bir koşuldadır. Çekmeceye yakın zamanda bir termostat almayı ve kontrol etmeyi de düşünüyorum. Henüz pek anlamasam da kraliçenin ve yumurtaların durumu iyi gibi görünüyor. Sizde bu konu hakkında yorum yaparsanız sevinirim.

Kafama takılan bir diğer şey ise: tüpü hazırlarken elimde sınırlı miktarda pamuk vardı ve suda hava baloncuğu oluştu. Başka bir tüp hazırlayabilecek malzemeye sahip değildim, her ihtimale karşı tüpü biraz eğimli koydum. Hava baloncuğu bir sorun yaratır mı?

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-06-18 at 22.59.43 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-18 at 22.59.43 (1).jpeg
    58.9 KB · Görüntüleme: 7
  • WhatsApp Image 2026-06-18 at 22.59.47.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-18 at 22.59.47.jpeg
    52.6 KB · Görüntüleme: 8
  • WhatsApp Image 2026-06-18 at 23.03.27.jpeg
    WhatsApp Image 2026-06-18 at 23.03.27.jpeg
    44 KB · Görüntüleme: 7

ahmet55

Nanitik
Üye
Hocam barbarus olduğudan nasıl eminsiniz. Merak ettiğimden soruyorum. İşçiler çıkmadan belli olmuyor diye biliyorum. Hatta Tuğkan abi de yaşamıştı kç kanalıda mevcut.
Hoş geldiniz ve hava baloncuğundan zarar gelmez. Hava baloncuğu pamuğu yavaş şekide ittiğiniz için olmuştur muhtemelen. Pamuk suya yaklaştığı zaman biraz hızlı itip baloncuktan kurtulabilirsiniz.(su azaldıkça baloncuk oluşucaktır)

Son düzenleme:

turcobat

Yumurta
Üye
Hocam barbarus olduğudan nasıl eminsiniz. Merak ettiğimden soruyorum. İşçiler çıkmadan belli olmuyor diye biliyorum. Hatta Tuğkan abi de yaşamıştı kç kanalıda mevcut.
Hoş geldiniz ve hava baloncuğundan zarar gelmez. Hava baloncuğu pamuğu yavaş şekide ittiğiniz için olmuştur muhtemelen. Pamuk suya yaklaştığı zaman biraz hızlı itip baloncuktan kurtulabilirsiniz.(su azaldıkça baloncuk oluşucaktır)
Hocam kraliçeyi bir arkadaşım aracılığıyla edindim, onun söylediğine göre barbarus ama ben de %100 emin değilim. İlk işçilerini çıkardığında buraya tekrar güncelleme atmayı düşünüyorum, o zaman netleşir.
Tavsiyeniz için teşekkürler.