Messor Bakımı

Mogo

Yumurta
Üye
Merhaba messorlar hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Messor beslemeyi düşünüyorum zaten karınca çiftliğimin messor bakım rehberini izledim biri sadece yemeklerini daha iyi anlatsa messorlar normalde claustral oluyor ama şekerli su, un kurdu ve tohum için beslemeyi anlatabilecek var mı.

sedatettin

Larva
Üye
İlk işçide önce beslenmeye gerek yok, 3 4 işçiden sonra tohum ve arada bir canlı yem verebilirsiniz, tohumları kıramazlarsa siz kırmayı deneyin, hangi türü almayı düşünüyorsunuz

MustafaRhaedrix

Larva
Üye
Merhaba messorlar hakkında biraz bilgi almak istiyorum. Messor beslemeyi düşünüyorum zaten karınca çiftliğimin messor bakım rehberini izledim biri sadece yemeklerini daha iyi anlatsa messorlar normalde claustral oluyor ama şekerli su, un kurdu ve tohum için beslemeyi anlatabilecek var mı.
Benim kendi deneyimlerimde; böcek, şekerli su, tohum vb. şeyler verdim. Sadece şekerli suya ilgi gösterdiler ama aslında çok gereksiz bir şeydi. Vermemin sebebi, yaklaşık 2 ay gibi çok uzun bir süre bende olmalarından dolayı enerji ihtiyaçlarını karşılamaktı. Tabii sizin kendi tercihiniz; vermek istiyorsanız kulak çubuğunu şekerli suya bandırıp tüpe koyabilirsiniz. Önemli olan tüpü titreştirmemektir. Bunu 1-2 kere yapsanız bile yeter. Uzun lafın kısası hiç gerek yok ama istiyorsanız şekerli su verebilirsiniz.