Merhabalar Efendim

Avokado

Yumurta
Üye
Merhabalar ben Mert. 15 yaşındayım. Samsun'da yaşıyorum. Hobide yeniyim ve çeşitli örümcek türleriyle, karınca beslemek istiyorum. Canlıları nereden temin edebilirim? Almam gereken malzemeler neler ve bu malzemeleri nereden temin edebilirim? Yapmam gerekenler, dikkat etmem hususlar, hobide kullanılan terimler vb. Nelerdir? Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.

Herkese iyi hobiler dilerim...

zkkturkish

Larva
Üye
Merhabalar ben Mert. 15 yaşındayım. Samsun'da yaşıyorum. Hobide yeniyim ve çeşitli örümcek türleriyle, karınca beslemek istiyorum. Canlıları nereden temin edebilirim? Almam gereken malzemeler neler ve bu malzemeleri nereden temin edebilirim? Yapmam gerekenler, dikkat etmem hususlar, hobide kullanılan terimler vb. Nelerdir? Bu konularda yardımcı olabilirseniz çok müteşekkir olurum.

Hoş geldin. Karınca için ana malzemeler test tüpü ,outworld falan.Outworld tavanı için sineklik lazım. Onu hırdavatçıda bulursun. Test tüpünü internet ya da eczanelerde bulursun. Outworld istersen satın al istersen yap.

emre9293

Phragmotic
Üye

Öncelikle hoşgeldin. Karınca malzemeleri satan sitelerde kraliçe karıncalar ve koloniler de oluyor oradan temin edebilirsin fakat kendin de bulabilirsin. Tarantulayı bireysel sosyal medya hesaplarından, çeşitli facebook gruplarından bulabilirsin.
Hem karınca hemde örümcek için canlı yem edinmelisin. Karınca için başlangıçta sadece test tüpü yeterli olacaktır örümceğe plastik bir kapta bakabilirsin.
Herşeyi uygun yaparsan dikkat etmen gereken ekstra birşey yok.

Hobide kullanılan terimlerden aklıma gelenleri bunlar.
Nanitik: İlk işçiler.
Claustral: Kraliçenin ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duymaması.
Semi-Claustral: Kraliçenin ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duyması.
Formikaryum: Yapay karınca yuvası.
Outworld: Karıncaların çöplerini attığı, yemlendiği ve gezindiği, yuvaya bağlı alan/dış dünya.
Sling: Yavru tarantula.
Juvenile: Ergen tarantula.
Sub-Adult: Yetişkinliğin hemen bir tık öncesindeki evre.
Adult: Yetişkin, cinsel olgunluğa erişmiş tarantula.
Molt: Tarantulanın kabuğu.
Pre-molt: Tarantulanın kabuk değişiminden önceki dönemi.
Post-molt: Tarantulanın kabuk değiştirdikten sonraki dönemi.

Avokado

Yumurta
Üye
Öncelikle hoşgeldin. Karınca malzemeleri satan sitelerde kraliçe karıncalar ve koloniler de oluyor oradan temin edebilirsin fakat kendin de bulabilirsin. Tarantulayı bireysel sosyal medya hesaplarından, çeşitli facebook gruplarından bulabilirsin.
Hem karınca hemde örümcek için canlı yem edinmelisin. Karınca için başlangıçta sadece test tüpü yeterli olacaktır örümceğe plastik bir kapta bakabilirsin.
Herşeyi uygun yaparsan dikkat etmen gereken ekstra birşey yok.

Hobide kullanılan terimlerden aklıma gelenleri bunlar.
Nanitik: İlk işçiler.
Claustral: Kraliçenin ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duymaması.
Semi-Claustral: Kraliçenin ilk işçiye kadar besine ihtiyaç duyması.
Formikaryum: Yapay karınca yuvası.
Outworld: Karıncaların çöplerini attığı, yemlendiği ve gezindiği, yuvaya bağlı alan/dış dünya.
Sling: Yavru tarantula.
Juvenile: Ergen tarantula.
Sub-Adult: Yetişkinliğin hemen bir tık öncesindeki evre.
Adult: Yetişkin, cinsel olgunluğa erişmiş tarantula.
Molt: Tarantulanın kabuğu.
Pre-molt: Tarantulanın kabuk değişiminden önceki dönemi.
Post-molt: Tarantulanın kabuk değiştirdikten sonraki dönemi.
Canlıları ve malzemeleri temin edebileceğim birkaç site önerebilir misin?

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Canlıları ve malzemeleri temin edebileceğim birkaç site önerebilir misin?
Antistic, ant store turkey, undergroundantworld ve karınca sanatı sitlerinden kraliçe, koloni ve ekipman; ankara canlı yem, adana canlı yem ve antalya canlı yemden de canlı yem alabilirsiniz. Canlı yemi karınca sanatı da satıyor ama o site 2-3 hafta içinda kargoya veriyor. Hem daha ucuza geliyor canlı yem sitelerinden.

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Örümcekler hakkında bilgim yok.

Avokado

Yumurta
Üye
Peacock veya jumping spider türlerini de sahiplenmek istiyorum. BU türleri nereden temin edebilirim?