Mantis WC Sorunları

anakin

Brachypterous
Üye
Herkese merhaba. Az önce bir mantis buldum ama bu mantisi evde beslemem gerekiyor. Biliyorum, WC yapılmaması gereken bir şey ama ne yazık ki yapmalıyım. Bu hayvanı beslerken nelere dikkat etmeliyim?
Beslenme olarak şimdilik un kurdu ve buffalo kurdu yeterli mi? Ayrıca WC'nin sorunları tam olarak nedir? Doğadan aldığı bir mantisi sorunsuz yetiştiren tanıdıklarım var. Neden önerilmiyor? Yardımcı olmanız çok önemli. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

KingCat

Intercaste
Üye
Herkese merhaba. Az önce bir mantis buldum ama bu mantisi evde beslemem gerekiyor. Biliyorum, WC yapılmaması gereken bir şey ama ne yazık ki yapmalıyım. Bu hayvanı beslerken nelere dikkat etmeliyim?
Beslenme olarak şimdilik un kurdu ve buffalo kurdu yeterli mi? Ayrıca WC'nin sorunları tam olarak nedir? Doğadan aldığı bir mantisi sorunsuz yetiştiren tanıdıklarım var. Neden önerilmiyor? Yardımcı olmanız çok önemli. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Sorularınızı bilmiyorum fakat sizi bu kadar zorlayan şey nedir? Size tavsiyem onu doğasına geri bırakmanız zaten yetişkin bir mantisi alıp beslemeniz de çok zor.

Hasancık

Majör
Üye
Mantisinizin boyutu ne kadar? Eğer ilk kabuklarında ise wc yapabilirsiniz sıkıntı olmayacaktır fakat sub-adult veya adult bir mantis bulduysanız esaret altında yaşamayacaktır

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Makro Fotoğrafçı
Üye
Öncelikle konudan alakasız olarak tavsiyede bulunayım, ayrıca söyleyeceğim şey kurallarda çok net olarak yazıyor. Lütfen, konu oluşturmadan önce arama butonunu kullanın. Evet belki biraz daha uğraştırıcı ama çok sık konu açıyorsun ve sorduğun sorular genelde daha önce konuşulmuş oluyor.

Soruna gelecek olursak. Bazı türlerin bakımı zor olsa da Mantisler genel olarak doğadan alınarak bakılabiliyor. Empusa cinsi gibi bazı cinsler yem kabul etmiyor, onların bakımı daha zor. Türkiye'deki bu cinsin dışındaki çoğu cins uygun ortam sağlanırsa bakılabilir. Doğadan alınmasının önerilmeme sebebi genelde ahlaki boyutu olur olayın. Doğa bizim tarlamız değil ve doğadaki varlıkları keyfimize göre doğalarından ayırmamalıyız. Bu bakış açısının dışında, dediğim gibi mantisler genel olarak bakılabilir. Bulduğun canlı ne durumda bilmiyorum ama eğer yetişkinse doğaya salman gerekir. Ömrünün sonunda zaten ve üreyip ölecek. Sen bu canlıyı evine alırsan elinde birkaç haftaya ölecek zaten. Üremesine engel olmamak lazım.

Mantisinizin boyutu ne kadar? Eğer ilk kabuklarında ise wc yapabilirsiniz sıkıntı olmayacaktır fakat sub-adult veya adult bir mantis bulduysanız esaret altında yaşamayacaktır
Bu bilgi doğru değil. Esaret altında yetişkin mantisler yaşayabilirler.

anakin

Brachypterous
Üye
Öncelikle konudan alakasız olarak tavsiyede bulunayım, ayrıca söyleyeceğim şey kurallarda çok net olarak yazıyor. Lütfen, konu oluşturmadan önce arama butonunu kullanın. Evet belki biraz daha uğraştırıcı ama çok sık konu açıyorsun ve sorduğun sorular genelde daha önce konuşulmuş oluyor.
Tamamdır hocam dikkat ederim bundan sonra.

anakin

Brachypterous
Üye
devlet sırrımı, beslemek istediğin için işte
Madem merak ettiniz, mantis hediye geldiği için ve geri çeviremeyeceğim için bakılır mı veya bakılırsa özel bir işlem yapmam gerekli mi diye sordum. Sadece yazmak için rastgele yorum yapmanız gerçekten çok itici haberiniz olsun.