Manica rubida bakımı hakkında yardım.

onurcn

Yumurta
Üye
Manica rubida’yı yaklaşık 1 hafta önce, akşam saatlerinde Erzurum’da dağda buldum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum. Standart tüp kurulumu yapıp içine koydum ve şu anda yumurtası da yok. Sıfırdan nasıl bakacağımı anlatan bir video veya forum bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?

Mogo

Nanitik
Üye
Kurulumu semi claustral türdür yani besleme yapmanız gerekir. Öncelikle titreşim olmadığı karanlık bir yere koyun ve biraz şekerli su verin pamuğu şekerli suyla ıslatıp verebilirsiniz. Bir hafta bekledikten sonra biraz protein verin yarım öldürülmüş unkurdu olur.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
Manica rubida’yı yaklaşık 1 hafta önce, akşam saatlerinde Erzurum’da dağda buldum. Nasıl bakacağımı bilmiyorum. Standart tüp kurulumu yapıp içine koydum ve şu anda yumurtası da yok. Sıfırdan nasıl bakacağımı anlatan bir video veya forum bulamadım. Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı?
Soğuk bir ortamda bakmanız gerekir. 20 °C civarı sanırım. İlk işçi çıkana kadar beslemelisiniz.

Cann

Larva
Üye
Ben de buldum, neredeyse 1 ay olacak. Hâlâ tüpte yumurtlamadı, bekliyorum. Bulunduğum yerde sıcaklık sürekli 28–30 derece civarında seyrediyor. Biraz daha kışa doğru yumurtlamazsa bırakacağım.

yücehayvanat

Replete
Üye
Ben de buldum, neredeyse 1 ay olacak. Hâlâ tüpte yumurtlamadı, bekliyorum. Bulunduğum yerde sıcaklık sürekli 28–30 derece civarında seyrediyor. Biraz daha kışa doğru yumurtlamazsa bırakacağım.
Probleminiz sıcaklık, sıcaklığı en az 22-23 derece civarlarına indirmeniz gerek.

KingCat

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Bu sıcaklıklarda beslemeye devam ederseniz ölecektir.

Cann

Larva
Üye
Bu sıcaklıklarda beslemeye devam ederseniz ölecektir.
En soğuk odaya aldım. Ekstra soğutabileceğim bir şeyim yok. Burada dışarı bırakırsam sıcaktan ölecektir muhtemelen. Ne ile soğutabilirim tavsiyeniz var mı?

Cann

Larva
Üye
Şişeyi dondurup havluya sarıp tüpün yakınlarına koymayı deneyeceğim

Mogo

Nanitik
Üye
Çok yakınına koymayın test tübünün içinde yoğuşma oluşabiliyor bazen.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
En soğuk odaya aldım. Ekstra soğutabileceğim bir şeyim yok. Burada dışarı bırakırsam sıcaktan ölecektir muhtemelen. Ne ile soğutabilirim tavsiyeniz var mı?
Küçük bir köpük kutu alıp fan takmak mantıklı olabilir. Egzoz görevi görecek şekilde takılırsa ortamı biraz soğutur diye düşünüyorum.