Majör işçi ekleme

alicihan

Yumurta
Üye
10 işçili Messor kolonime doğadan aldığım ve Messor olduğunu düşündüğüm majör işçiyi kolonime eklemek istiyorum. Eklemeli miyim ve yumurtalara zarar verir mi?

Denizx

Yumurta
Üye
İşçi deneyecekseniz bence minör işçi deneyin. Majör güçlü olduğu için kraliçeye zarar verebilir.

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Koloninin 10 işçisi varsa işçi eklemeyin, muhtemelen kabul etmezler de.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Aynı türü tutturma ihtimaliniz çok düşük, tuttursanız bile savaşma ihtimalleri çok yüksek. Risk almayın. İlla ki ekleme yapmak istiyorsanız doğadaki messor kolonilerinden bir kaç adet pupa veya larva çalabilirsiniz. Ama kabul etmeleri zor, muhtemelen yiyecek olarak kullanırlar.

Denizx

Yumurta
Üye
Aynı türü tutturma ihtimaliniz çok düşük, tuttursanız bile savaşma ihtimalleri çok yüksek. Risk almayın. İlla ki ekleme yapmak istiyorsanız doğadaki messor kolonilerinden bir kaç adet pupa veya larva çalabilirsiniz. Ama kabul etmeleri zor, muhtemelen yiyecek olarak kullanırlar.
Ben dediğiniz gibi yapmıştım kabul etmişlerdi iki tane majör pupası çıkmıştı. Bence denenebilir

Arax

Pupa
Üye
10 işçili Messor kolonime doğadan aldığım ve Messor olduğunu düşündüğüm majör işçiyi kolonime eklemek istiyorum. Eklemeli miyim ve yumurtalara zarar verir mi?
Bence koloniyi riske atmanın bir manası yok