Mah0o

Mah0o

Yumurta
Üye
Merhabalar,
28 yaşındayım ve öğretmenim.
Karınca Kolonisi oluşturma ve geliştirme hobisinde yeniyim. Bu konuda destek ve fikir edinmek açısından forumda hesap açtım. Bu konuda desteklerini esirgemeyen hobici arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Hobiye başlamam konusunda tufan kardeşimin videolarının etkisi çok büyük. Kendisine de ayrıca teşekkür ederim 😊

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Karınca Çiftliğim forumuna hoşgeldiniz hocam. Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyorum

Argentavis

Intercaste
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Foruma hoş geldiniz hocam. 🙂 Forumda temel bilgilerden tutun birçok cins tespiti için gerekli olan bilgiye kadar birçok konu mevcut. Yine de aklınıza takılan durumlarda seve seve yardımcı olmaya çalışırız.
Şu anda elinizde kraliçe/koloni var mı?

Mah0o

Yumurta
Üye
Foruma hoş geldiniz hocam. 🙂 Forumda temel bilgilerden tutun birçok cins tespiti için gerekli olan bilgiye kadar birçok konu mevcut. Yine de aklınıza takılan durumlarda seve seve yardımcı olmaya çalışırız.
Şu anda elinizde kraliçe/koloni var mı?
Merhaba, henüz elimde kraliçe yok. Önce konuyla ilgili biraz bilgi edinmek istedim. Bir de eskiden biz çocukken karıncaları yakalayıp beslerdik. Şu anda o şekilde sokakta yakaladığım sanırım nodus cinsi karıncalar var. Onlara şekerli su falan verdim beslenme şekilleri ve hareketlilikleri çok ilgimi çekti. Aslında beslemek istediğim tür nodus türü fakat başlangıç için pek uygun değil sanırım 😂 yani koloni var ama kraliçeleri yok. Anarşist bir ortam mevcut, herkes kafasına göre takılıyor. Acaba dedim arılarda olduğu gibi birisi kendini kraliçeye falan dönderir mi diye 😂 kraliçe bulssm dahi bu ekibi bozmamaya çalışacağım kendimce bir deney yapıyorum. Layet ölüm gerçekleşmeye başlarsa karıncalsrı serbest bırakacağım. Şimdilik keyifler gıcır gibi duruyor.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
İlk öncelikle o işçilerin çok yaşayacağını söyleyemem. Kraliçesiz koloni dayanmaz çünkü. Nodus türü için deneyim gerekiyor öyle herkesin becerebildiği bir tür değil genel itibariyle. Nodus uçuşları genellikle öğle sıcağında olur hocam. Öğle sıcağında rahatlıkla bulabilirsiniz. Gördüğünüz kolonilerin yerini hatırlamanız bu noktada çok önemli çünkü prens ve prensesler 50-100 metre arasında uçuş yapıyorlar. Daha kolay cinslerle başlayabilirsiniz isterseniz

Mah0o

Yumurta
Üye
İlk öncelikle o işçilerin çok yaşayacağını söyleyemem. Kraliçesiz koloni dayanmaz çünkü. Nodus cinsi için deneyim gerekiyor öyle herkesin becerebildiği bir cins değil genel itibariyle. Nodus uçuşları genellikle öğle sıcağında olur hocam. Öğle sıcağında rahatlıkla bulabilirsiniz. Gördüğünüz kolonilerin yerini hatırlamanız bu noktada çok önemli çünkü prens ve prensesler 50-100 metre arasında uçuş yapıyorlar. Daha kolay cinslerle başlayabilirsiniz isterseniz
Çok teşekkür ederim. Şu anda takipteyim ölüm gerçekleşmesi durumunda aldıpım yere tekrar bırakacağım. Gördüğüm yer çok yakınımda bizim eğitim kurumunun hemen kapısının önünde. O bölgede takipte olacağım ama nodus işte :) ilk kraliçemi bulduğumda derhal görseli paylaşacağım sizinle. İlginiz için çok teşekkür ederim
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

IMG_20220628_102632.jpgIMG_20220628_102917.jpgIMG_20220628_104335.jpg

Çok teşekkür ederim. Şu anda takipteyim ölüm gerçekleşmesi durumunda aldıpım yere tekrar bırakacağım. Gördüğüm yer çok yakınımda bizim eğitim kurumunun hemen kapısının önünde. O bölgede takipte olacağım ama nodus işte :) ilk kraliçemi bulduğumda derhal görseli paylaşacağım sizinle. İlginiz için çok teşekkür ederim

IMG_20220628_102632.jpgIMG_20220628_102917.jpgIMG_20220628_104335.jpg
Görseldeki karınca queen midir?

Son düzenleme: