LP tarantula hakkında bilgi verebilir misiniz?

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye
Merhaba, hobiye yeni başladım ve elimde bir adet l2 boy Lp tarantula mevcut. Geldiği ilk iki gün yedirmeye çalıştım yemedi, bende kargo ve yolculuk stresinden dolayı olduğunu düşündüm, kendini toparlaması için biraz süre verdim ve tekrar denedim. Bu sefer de çukur kazıp kendini içine koyduğunu gördüm. Yemi yanına bıraktım ama kaçtı ve diğer tünele girdi, bende yemi geri aldım. Nem oranı da iyi, Şimdi sormak istediğim şu; kabuk değiştirme evresine girdiği için mi yoksa (mikro un kurdu) ona büyük geldiği için mi yemi kabul etmiyor?

Niko990

Brachypterous
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Torfu fazla koyduysanız kazabilir, normal. Burada canlının kabukta olup olmadığını veya yemin boyutundan kaynaklı olarak mı yemediğini görmeden kesin yorum yapmak zor. Bir dahaki sefer, verdiğiniz un kurdunu yemediği zaman içinde 1 gün bırakın, ertesi gün kontrol edin. Eğer yemezse yüksek ihtimal premolt döneminde diyebiliriz. Eğer yerse de canlınız karakterinden kaynaklı yeme doğrudan saldırmıyordur. Bu durumda da belki dediğiniz gibi verdiğiniz yemin boyutu büyüktür.

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye
Torfu fazla koyduysanız kazabilir, normal. Burada canlının kabukta olup olmadığını veya yemin boyutundan kaynaklı olarak mı yemediğini görmeden kesin yorum yapmak zor. Bir dahaki sefer, verdiğiniz un kurdunu yemediği zaman içinde 1 gün bırakın, ertesi gün kontrol edin. Eğer yemezse yüksek ihtimal premolt döneminde diyebiliriz. Eğer yerse de canlınız karakterinden kaynaklı yeme doğrudan saldırmıyordur. Bu durumda da belki dediğiniz gibi verdiğiniz yemin boyutu büyüktür.
Yardımcı olduğun için teşekkür ederim. Bu sabah, söylediğin gibi küçük bir yem verip, ertesi günü bekleyeceğim.☺️

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye

Hocam vaziyet bu. Telefon kamerası çok iyi değil, affola... Abdomeni de küçük sayılmaz aslında. Yemi de yemedi. daha fazla stres etmeye gerek var mı? Yoksa kabuk değişim süreci midir?

Ekli dosyalar

• IMG_20260818_190938~2.jpg
    IMG_20260818_190938~2.jpg
    25.3 KB · Görüntüleme: 9

Niko990

Brachypterous
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam vaziyet bu. Telefon kamerası çok iyi değil, affola... Abdomeni de küçük sayılmaz aslında. Yemi de yemedi. daha fazla stres etmeye gerek var mı? Yoksa kabuk değişim süreci midir?
Kabukta olabilir, evet. Birkaç gün bekleyin, eğer kabuk atma durumu olmazsa tekrar beslemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıyetten, torfun kendi rengi mi koyu, yoksa nemden kaynaklı mı koyu duruyor bilmiyorum, ancak nemden dolayıysa nem fazla.

beacer

Larva
Üye
Kabukta olabilir, evet. Birkaç gün bekleyin, eğer kabuk atma durumu olmazsa tekrar beslemeyi deneyebilirsiniz. Ayrıyetten, torfun kendi rengi mi koyu, yoksa nemden kaynaklı mı koyu duruyor bilmiyorum, ancak nemden dolayıysa nem fazla.
albopliosus SLin.jpeg
bu canlı aç mı sizce elimde birkaç adet var bunları kaç günde bir beslemeli çok yoğunum çünkü haftada 1 beslesem ideal midir L1 canlı albopilosus.

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye

Torfun rengi koyu bildiğim kadarıyla. 4-5 gündür elimde canlı, ve 3 kez nemlendirme yaptım. Çünkü nem dengesini bozacağını düşünmeden ekstra havalandırma delikleri açtım. Sanırım nem biraz fazla geldi. En az 1 hafta nemlendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Niko990

Brachypterous
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Torfun rengi koyu bildiğim kadarıyla. 4-5 gündür elimde canlı, ve 3 kez nemlendirme yaptım. Çünkü nem dengesini bozacağını düşünmeden ekstra havalandırma delikleri açtım. Sanırım nem biraz fazla geldi. En az 1 hafta nemlendirmeye gerek olmadığını düşünüyorum. Yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Rica ederim. Nem konusu o kadar kasmaya değer bir konu değil. Torfun 3'te 1'ini ıslatmanız yeterlidir. Kuruduğunu gördükçe tekrar yenilersiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 87222
bu canlı aç mı sizce elimde birkaç adet var bunları kaç günde bir beslemeli çok yoğunum çünkü haftada 1 beslesem ideal midir L1 canlı albopilosus.
Hocam, ayrı bir konu açsanız daha iyi olurdu aslında. Bu canlılar, belirli zaman dilimleriyle beslenmesi gereken canlılar değiller. Siz o canlıyı 1 ay beslemeseniz gene yaşar, sadece gelişimi yavaş olur. Burada ne kadar sürede bir besleme yapacağınız tamamen sizin kararınız, ister her gün besleyin, ister haftada bir. Tek dikkat etmeniz gereken, abdomeni aşırı fazla şişirmemek. Sling canlılar bunu bir derece tolere edebiliyor ancak juvenile evresinden sonra sakıncalıdır. Hızlı büyütmek gibi bir derdiniz yoksa, mümkünse abdomen cephalothoraxın 1,5 katını geçmesin.