Losbter verebilir miyim?

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar, evde tarantula besliyorum ve canlı yem olarak un kurtları, Dubia hamam böceklerinin yanı sıra menüye losbter hamam böceği de ekledim. Sonradan gördüğüm kadarıyla kötü koku vesaire yapıyorlarmış, bu durum tarantulamı beslerken canlı açısından bir sorun çıkarır mı?

İlyas16

Replete
Üye
Selamün aleyküm arkadaşlar, evde tarantula besliyorum ve canlı yem olarak un kurtları, Dubia hamam böceklerinin yanı sıra menüye losbter hamam böceği de ekledim. Sonradan gördüğüm kadarıyla kötü koku vesaire yapıyorlarmış, bu durum tarantulamı beslerken canlı açısından bir sorun çıkarır mı?
Tarantulalar hakkında pek bilgim yok ama sorun çıkaracağını düşünmüyorum. O kadar pis kokacaklarını da düşünmüyorum ama bence tartara alın. Hareketli hayvanlar oldukları için genel olarak avcı hayvanların dikkatini çekiyorlar.

yakışıxleeabe21

Yumurta
Üye
Tarantulalar hakkında pek bilgim yok ama sorun çıkaracağını düşünmüyorum. O kadar pis kokacaklarını da düşünmüyorum ama bence tartara alın. Hareketli hayvanlar oldukları için genel olarak avcı hayvanların dikkatini çekiyorlar.
Bunlar da gayet hareketli böcekler, ayrıca tırmanma konusunda da tartara dan daha iyiler. Bu onları biraz sorunlu yapıyor, ama tarantula için sorun çıkarmayacaksa böyle devam edebilirim. Bide tartara bulmakta zorluk çektiğimden bunları almak zorunda kalmıştım... Yardımcı olduğun için teşekkürler.

Enesersoy45

Gamergate
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Havalandırmaları iyi olursa ve besinlerin neminin viyollere emilmesine izin vermezseniz koku yapmazlar. Ben bir çöp kovası alıp en üstten 20cm'ye yakın bir yükseklik boyunca ince şekilde vazelin sürüyorum. Tırmanmalarını engelliyor. Her 2-3 güne bir beslediğiniz sürece uçmak için de bir sebepleri olmaz ve kapak açık halde bakabilirsiniz.
Tarantulaya vermek sorun olmaz fakat tarantulanın ısırıp aldığını görmediyseniz kabı kapatıp tarantulayı kenara kaldırmayın.
Lobster ve dubialar tartaraya kıyasla çok daha iyi hayatta kalma becerilerine sahipler.
Hareketsiz kalıp tarantulayı yok olduklarına ikna edene kadar bekliyorlar ve ilk fırsatta zemini kazıp yeraltına giriyorlar. Tarantula da artık erişemiyor onlara.
Kabuk atarken bu durum tarantulaya çok risk yaratır. O nedenle yemin yakalandığından emin olmadan kapağı kapatmayın.