Kutularının havalandırması iyi olsun, bariyer olarak vazelin kullanın, 3-6cm kalınlıkta olsun, ince sürün. Yoğun olursa yavrular yürür gider üzerinden. Ben sürdükten sonra peçeteyle iyice yayıp peçetede kalanı tekrar kaba sıyırıyorum. İki cinsiyetin de yetişkinleri gayet güzel uçabilir, kapağı uzun süre açık tutmayın. Yumurta kartonunu abartmayın, az bulunsun. Beslenme konusunda dayanıklılar, tartara gibi 3 gün beslemeyince nüfusun yarısını yemiyorlar. Haftada 1-2 defa havuç, kabak, elma, muz, portakal gibi meyve-sebzelerle besleyebilirsiniz.
Üremeleri doğurarak oluyor. 15-30 arası yavru doğuruyor dişiler, kapsül durumu yok. Yani üremelerini kontrol etmeniz veya ekstradan uğraşmanız gerekmiyor. Yetişkin olma sürelerini hiç hesap etmedim ama yavrular bariz hızlı büyüyor, aynı kaldıklarını pek görmedim. İki hafta boyunca hiçbir yavruyu öldürmeden besliyorum ve bariz bir boyutsal büyüme izleyebiliyorum popülasyonda. Tahminimce 3 ayda yetişkin olur yavruları. Abdomeni kanatlarının sonundan yaklaşık 3 segment daha uzun olanlar erkek, kanatların abdomeni hemen hemen tam örttükleri dişi. Pek kokularını görmedim, elinize alınca koku ile ilgili her türlü yeteneği sergiliyorlar, bedenleri kokuyor, sıvılar akıtıyorlar, tükürüyorlar, tıslıyorlar. Çetin cevizler biraz. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Sizin sorunuz varsa buyrun.