Lobster hamam böceği

Hassomme

Yumurta
Üye
Hali hazırda çiyanım ve yumurtaları olan 3 farklı test tüpünde messor kraliçem var ve canlı yem olarak şu an elimde sadece un kurdu var. Ben de bir çeşit daha canlı yemim olsun diye lobster hamam böceği siparişi verdim. Forumda arattım ama bakımı hakkında bir şey bulamadım. Tartara için vardı okudum onu. Bakımı tartarayla aynı mı yoksa farklılıkları var mı yardımcı olursanız sevinirim.

Zafer Murat

Yumurta
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bakımı aynı sayılır, sadece lobsterlar çok iyi tırmanıcılardır. Kaçırmamaya özen gösterin.

Hassomme

Yumurta
Üye
Bakacağım kutuya bi bariyer sürmem gerekir mi? Gerekiyorsa ne tavsiye edersiniz?

Zafer Murat

Yumurta
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Bakacağım kutuya bi bariyer sürmem gerekir mi? Gerekiyorsa ne tavsiye edersiniz?
Evet bariyer + güzel bir havalandırma sistemi. Üreticeksen yavruların kaçamıyacağından emin ol.

Hassomme

Yumurta
Üye
Tamamdır. Bariyer için bir önerin var mıdır?

Hassomme

Yumurta
Üye
Niyetim zaten kapaklı bi kutuda kapağı iyi hava alacak şekilde tasarlayıp öyle bakmak. Bariyer ne olur olmaz kapak arasından çıkar belki diye süreceğim yine de.

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Daha önce beslediğim bir tür olmasa da tırmanabilen hamam böceği türlerinde bariyer olarak genellikle vazelin kullanılır.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Lobster yerine Tartara almanızı tavsiye ederdim. Lobster her yönden daha problemli geliyor bana Tartaraya göre.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye

The_Arthropod

Yumurta
İlklerden
Ansiklopedik İnsan
Tespit Uzmanı
Üye
Lobster yerine Tartara almanızı tavsiye ederdim. Lobster her yönden daha problemli geliyor bana Tartaraya göre.
"Uzman" seviyesinde sürüngen besleyenler dışında ben de lateralis öneririm. Fakat sürüngenler için lobsterların bakımı lateralislere kıyasla işkence olsa da çok ideal bir canlı yem türü olduğunu duymuştum. Ama bakar mıyım, hayır. :D

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Nasıl problemleri var? Bilgilendirir misin birazcık?
Misal tartara tırmanamıyor, lobster gayet iyi tırmanır. Hızlıdır, kokusu kötü, kabuğu sert... Besin değeri olarak iyi olabilir ama alternatifleri mevcut. Eğer @The_Arthropod 'un dediği gibi sürüngen beslemiyorsanız ,tarantula için de karınca için de işinizi görür zaten tartara. Lobster beslemiş biri olarak pek hoşuma gittiklerini söyleyemem kısacası, beslesem tartara beslerim.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Teşekkürler 🙏