Gözlerini çekmenin zor olduğunu söylemedim, verdiğin key’lerin bu konudaki fotoğraflar için anlam ifade etmediğini belirttim. Araştırma yaparak bu sonuca vardığını belirtip ardından bu key’lere değinirsen, ben de mantıken bu verilere dayanarak sonuca ulaştığını düşünürüm. Zaten acemi bir hobicinin göz yerleşimini ya da scape uzunluğunu kıyaslaması çok daha zordur.
Yukarıda makro fotoğraf gerektirmeyen beşten fazla tespit yöntemi yazdım, iki farklı açıdan karşılaştırmalı fotoğraflar paylaştım. Buna rağmen bu cevabı yetersiz buluyorsanız, artık beni konularınızın hiçbirine etiketlemeyin. Tetramorium ile Solenopsis’i ayırt edemiyorsanız, bu sizin probleminizdir. Attığım fotoğraf tipi yanıltıcı falan değil; zaten karıncaları boydan gösteren sadece iki farklı açı mevcut. Başka hangi açıdan karşılaştırma yapmamı bekliyorsunuz meselâ? Bu yanıltıcı bir açıysa, sizin çektiğiniz ve yanıltıcı olmayan açılar bu konu içinde paylaştıklarınız mı oluyor? Sanki siz makro fotoğraflar paylaştınız da ben size ona göre key mi vermedim? Paylaştığınız fotoğrafa dönüp baksanız da bu adam bana neden böyle basit key'ler veriyor diye düşünseniz mi? Konular altında acemi hobicilerin öğrenmesi için bu kadar öğretici açıklamalar yapmaya çalışmama rağmen verdiğim bilgilerin böyle geçiştirilmesi üzücü. Gerçekten benim paylaştığım fotoğraflarda fark göremeyip, yukarıda belirtilen göz yerleşimi, mandibula yapısı ve scape uzunluğu gibi anahtarlara dayanarak tespit yaptığınızı söylüyorsanız, bunu iyi niyetle yaptığınıza inanmam mümkün değil.
Tekrardan söylüyorum,
@pegasuZX beni konularınızın hiçbirine
etiketlemeyin, bana mesaj
atmayın.