Lepisteslerim ve tetralarımın sıcaklığı iyi mi?

MustafaNml

Yumurta
Üye
Merhaba, 30 lt akvaryumda 1 erkek 2 dişi lepistes ve 6 tane neon tetra besliyorum. Akvaryum derecem var, sıcaklıkları en az 22, en fazla da 23-24 oluyor. Sizce ideal mi? Ayrıca petshopçu bu 2 tür de yer diye bana yaprak yem gibi bir şey verdi, sizce vermeli miyim ve yerler mi?

Ekli dosyalar

• 17602497950554576561129888451759.jpg
    17602497950554576561129888451759.jpg
    83 KB · Görüntüleme: 13

armagankaya

Nanitik
Üye
Merhaba, 30 lt akvaryumda 1 erkek 2 dişi lepistes ve 6 tane neon tetra besliyorum. Akvaryum derecem var, sıcaklıkları en az 22, en fazla da 23-24 oluyor. Sizce ideal mi? Ayrıca petshopçu bu 2 tür de yer diye bana yaprak yem gibi bir şey verdi, sizce vermeli miyim ve yerler mi?

Valla hocam, ben teleskop balığı besliyorum. Yanında birkaç tatlı su balığım da var. Kuru yem kullanıyorum ve tercih ediyorum. Çok güzel yiyorlar, şimdiye kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadım.1000015134.jpg1000015135.jpg

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Balık sayısı 30 lt için biraz fazla geldi bana, filtrasyon ve su değişimlerine özen gösterin. Sıcaklığı 22 derecenin çok altına düşürmemeye dikkat edin. Yem çok kaliteli durmuyor, daha kaliteli markalardan yemler varsa kullanmanız daha iyi olur.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
30lt de şu an için canlı yükü sorun oluşturacak kadar fazla değil düzenli su değişimi ve dip çekimi ile sorun olmaz ancak zamanla lepistesler çoğaldıkça (hacim küçük tetralar muhtemelen yavruların büyük kısmını yiyecektir ancak saklanma alanı fazlaysa yine de kurtulanlar olabilir) ilerleyen zamanlarda akvaryumu büyütmek ya da yavruları ayırmanız gerekebilir. Akvaryum su sıcaklığınız düşük önümüzün kış olacağını da düşünürsek en kısa zamanda bir ısıtıcı almanız gerekli direkt olarak soğuktan olmasa bile soğuk suda canlılarınızın bağışıklılığı düşeceği için hastalıklara daha açık hale gelecekleri için çeşitli hastalıklarla karşılaşabilirsiniz. Düşük sıcaklıktan da daha tehlikeli olan durum stabil olmayan ve sürekli değişen su sıcaklığı gün içinde 3-5 derece gibi bir sıcaklık farkı çok fazla ve beyaz benek gibi çeşitli hastalıklara doğrudan sebep olur bu yüzden yazın bile gece-gündüz arası sıcaklık farklarına karşı akvaryumda bir ısıtıcı bulundurmalısınız.

Verilen yemi kullanabilirsiniz bayat değilse bir sorun olmaz ancak size tavsiyem bundan sonrası için yem alacağınız zaman kapalı kutu tercih etmeniz 10 tane küçük balık için zaten çok fazla yem almanıza gerek yok bittikçe az az almanız hem bütçenizi fazla zorlamaz hemde daha sağlıklı olur. Tetralar için tropical ve seranın protein içerikli granül yemlerinden de alabilirsiniz.
Valla hocam, ben teleskop balığı besliyorum. Yanında birkaç tatlı su balığım da var. Kuru yem kullanıyorum ve tercih ediyorum. Çok güzel yiyorlar, şimdiye kadar da hiçbir sıkıntı yaşamadım.Ekli dosyayı görüntüle 70649Ekli dosyayı görüntüle 70650
Akvaryumdaki yapay dekorlar ve renkli kum zamanla suyu salınım yapar çıkarıp onlar yerine beyaz silis kum ve dekor olarak sivri olmayan 1-2 kaya eklemeniz hem görsel hemde balıklarınızın sağlığı için daha iyi olacaktır. Canlı sayınız bence fazla en az her 15lt için 1 japon şeklinde beslemeniz daha uygun olur. Elinizdeki cips yem genelde karbonhidrat temelli çok bir besleyici özelliği olmayan ve suyu çabuk kirleten bir yem tropical, sera, tetra gibi markaların japon balığı yemlerinden birisini almanız iyi olur.