Tamam teşekkürler.Hamile olabilir. Yavruluğa alıp gözlem altında tutabilirsiniz.
hocam ondan sonraki gün öldü maalesefDoğurdu mu hocam?
Yavruluğa koydun mu?hocam ondan sonraki gün öldü maalesef![]()
hocam öldü balık, önceden konuştuktan sonra geri saldım, sal demişlerdi, bi gün hareketsiz duruyordu, ölmüştü.Yavruluğa koydun mu?
hocam benim görebildiğim japonlar ve lepistesler üst tarafa geliyor birde zebralar. Fakat neon tetralar düşenlerden yiyor ama onlarda bir kaybım yok.Açtığınız konulara istinaden söylüyorum, akvaryumunuzda bir sıkıntı var gibi duruyor. Yemleme programınız, kullandığınız filtre ve içindeki malzemeler, Su değişim periyodunuz hakkında bilgi verir misin? Yemleme yaptığınız zaman bütün balıklar yem yiyor mu?
Anladım, bunun takibini yapmak önemli. Yem yemeyen balıkta yüksek ihtimal bir problem vardır. Diğer bilgileri de iletirseniz sevinirim. Beslenme programınızda da kesinlikle haftada 1 gün boş olsun, o gün besleme yapmayın. Arada birde ıspanak veya bezelye haşlayıp vermenizi öneririm. Aynı şekilde sarımsaklı yemin de faydası olacaktır.hocam benim görebildiğim japonlar ve lepistesler üst tarafa geliyor birde zebralar. Fakat neon tetralar düşenlerden yiyor ama onlarda bir kaybım yok.
Hocam genelde günde 3 kere 1 tutam işaret ve baş parmağının arasına sıkıştırıp yem veriyorum.Anladım, bunun takibini yapmak önemli. Yem yemeyen balıkta yüksek ihtimal bir problem vardır. Diğer bilgileri de iletirseniz sevinirim. Beslenme programınızda da kesinlikle haftada 1 gün boş olsun, o gün besleme yapmayın. Arada birde ıspanak veya bezelye haşlayıp vermenizi öneririm. Aynı şekilde sarımsaklı yemin de faydası olacaktır.
hocam birde bu hafta akvaryumu boşaltıp daha güzel bir tasarıma geçmeyi planlıyordum hem detaylı temizlemiş olurum.Anladım, bunun takibini yapmak önemli. Yem yemeyen balıkta yüksek ihtimal bir problem vardır. Diğer bilgileri de iletirseniz sevinirim. Beslenme programınızda da kesinlikle haftada 1 gün boş olsun, o gün besleme yapmayın. Arada birde ıspanak veya bezelye haşlayıp vermenizi öneririm. Aynı şekilde sarımsaklı yemin de faydası olacaktır.
Hocam lepistesler falan kendi dışkılarını yediği için fazla besleme yapmak ölümlere neden olabilirhocam genelde günde 3 kere 1 tutam işaret ve baş parmağının arasına sıkıştırıp yem veriyorum
,dikkat edicem bundan sonra 1 gün vermeyeyim
Hmm, tamam. Ne kadar besleyeyim yani?Hocam lepistesler falan kendi dışkılarını yediği için fazla besleme yapmak ölümlere neden olabilirhiç besleme yapmadan hayatta kalan balıklar bile var. 6 Şubat depremlerindeki insanlar evlerinden uzaklaşmışlar bıraktıkları balıklar azıcık suda hala yaşıyordu
![]()
Dışkılarını yedikleri bilgisini nerede gördünüz? Hiçbir balık dışkısını yemez, yem sanıp ağzına aldığını görebilirsin ama geri atacaktır. Ama Falza yemleme konusu çok doğru. Azar azar günde 3 veya 2 kere yapabilirsiniz. Fazla yemleme hem kabızlığa neden olur hem de suyunuzun kalitesini bozar.Hocam lepistesler falan kendi dışkılarını yediği için fazla besleme yapmak ölümlere neden olabilirhiç besleme yapmadan hayatta kalan balıklar bile var. 6 Şubat depremlerindeki insanlar evlerinden uzaklaşmışlar bıraktıkları balıklar azıcık suda hala yaşıyordu
![]()
Hocam akvaryumun kirlenmemesi için olabildiğince artmayacak kadar atın yeterli olurdur. Bir kaç gün boyunca takip edin ne kadar yiyorlar yemiyorlar ona göre besleyin.hmm tamam ne kadar besleyeyim yani
Canlı doğuranlar kendi yavrusunu bile yiyor, hem ben şahit oldum lepistesler ve mollyler dışkılarını daha çok yiyor .dDışkılarını yedikleri bilgisini nerede gördünüz? Hiçbir balık dışkısını yemez, yem sanıp ağzına aldığını görebilirsin ama geri atacaktır.
Yavrularını yemez diye bir şey söylemedim, ikisi apayrı durumlar. Yanlış görmüşsünüzdür, geri tükürmüştür sonrasında. Olabilecek maksimum durum, verilen yem nitelikli bir yem değildir. İçeriğini tam sindiremeyip dışkıyla attığı için yemiş olabilirler. Ama dediğim gibi normal bir durum değil.Canlı doğuranlar kendi yavrusunu bile yiyor, hem ben şahit oldum lepistesler ve mollyler daha çok yiyor .d
Yok hocam zaten yavru yeme olayını söylediniz demedim balıklar biraz değişik canlı oldukları için onu da örnek verdim. Ama tabii ki kendi dışkılarını parçalayıp küçük olanları yiyorlar.Yavrularını yemez diye bir şey söylemedim, ikisi apayrı durumlar. Yanlış görmüşsünüzdür, geri tükürmüştür sonrasında. Olabilecek maksimum durum, verilen yem nitelikli bir yem değildir. İçeriğini tam sindiremeyip dışkıyla attığı için yemiş olabilirler. Ama dediğim gibi normal bir durum değil.
Peki öyle olsun o zaman.Yok hocam zaten yavru yeme olayını söylediniz demedim balıklar biraz değişik canlı oldukları için onu da örnek verdim. Ama tabii ki kendi dışkılarını parçalayıp küçük olanları yiyorlar.