Lepistes'e Yeni Başladım

ieren4432

Yumurta
Üye
Hangi lepistes türüne bakacağınıza karar verdinizmi? Yerli mi özel tür mü? Eğer karar vermediyseniz ben full gold lepistes öneririm görseli olsun o yüzüşü olsun bana çok hitap eden bir türdür , akvaryumun arka planınıda mavi veya siyah yaparsanız kendini daha da gösterir ayrıca hep alınan bir balıktır, eğer üretim amacınız varsa rahatlıkla elinizden çıkarabilirsiniz. Ama tabikide sizin kararınız size hangi tür hitap ediyorsa onu almanız daha makul olur. Saygılar. <3
zaten full gold alıcaktım :D ama burdakı pet shoplarda full gold yok mecbur sahibinden den v.s alıcam

ieren4432

Yumurta
Üye
Filtre seçiminiz akvaryumu ne şekilde yapıcağınıza bağlı üretim akvaryumu ise pipo daha iyidir ama yanında hava motoru da almalısınız hatırlatayım normal bir akvaryum ise şelale filtre daha iyi olucaktır yapay bitki olucaksa kumlu veya kumsuz fark etmez dip çekimi yapılır canlı bitkiliyse dip çekimi değil sadece su değişimi yapılır
akvaryum didörtgen olucak

Kimliksiz

Yumurta
Üye
İnternette haldun say diye biri vardı galiba , çok kaliteli balıklar satıyo alabilirseniz internetten, ordan almanızı öneririm.

Hygge

Yumurta
Üye
1tane 40 50 litre akvaryum yaptıracağım içine 7 tane lepistes koyucam custom bi akvaryum yapıcam 1 tanede 20 30 litrelik yaptırıcam dişiler doğurmaya yakın o akvaryuma alıcam doğurduktan sonra eski akvaryuma alıcam bu yavrular için ne gerekli ne yapmam lazım ne yem vermeliyim nerden alırım bana yardımcı olursanız sevinirim çocukken 9 10 yaşında bakmıştım lepistes bide koca kafalı bi balık vardı cinsini hatırlamıyorum bakmıştım yavrular için ne gerekli yem v.s satın alabileceğim bi yer var mı gördüm yumurtalar falan var artemia yumurtaları falan besleyenler oluyor pekde bilgi bulamadım en son burdan yardım çıkar diye geldim
Artemia ya da kabuksuz artemia kullanabilirsin hem yavruların hızlı gelişimi için hem de balıkların yavruları yememesi rahatsız etmemesi için daha üretken olması için. Sıcaklık arttıkça doğurma hızı ve yavru gelişim hızı artar. Son olarak 7 balık için 2 erkek 5 dişi en idealidir.

ieren4432

Yumurta
Üye
Artemia ya da kabuksuz artemia kullanabilirsin hem yavruların hızlı gelişimi için hem de balıkların yavruları yememesi rahatsız etmemesi için daha üretken olması için. Sıcaklık arttıkça doğurma hızı ve yavru gelişim hızı artar. Son olarak 7 balık için 2 erkek 5 dişi en idealidir.
akvaryum 80 litre olcak hocam 20 tane lepistes koymayı planlıyorum 1/3 olarak

muhammed

Yumurta
Üye
Benim önerim filtre olarak askı fitre kullanmanız ve lepistes yavrularıiçin en iyi saklanma alanı canlı bitkilerdir eledoa , moss
tarzı basit bitkiler kullanmanızı öneririm yavrular saklanır yavru kaybınız azalır hemde bitki üretmiş olursunuz akvaryumda nitrat patlaması gibi sorunları engellemiş olursunuz . Uygun fiyatlı bi akvaryum ledi işinizi görür. Kum olarakta hagen kullanabilirsiniz Hem üretim akvaryumu kurmuş olursunuz.

muhammed

Yumurta
Üye
Balık sayısını az tutmaya çalışın lepistesler çok hızlı çoğalan balıklardır . 80 litreye 15 balık daha uygun olur diye düşünüyorum.Yavrularınızı kesinlikle canlı yemle beslemelisiniz yoksa büyümezler