Lepistes'e Yeni Başladım

ieren4432

Yumurta
Üye
1tane 40 50 litre akvaryum yaptıracağım içine 7 tane lepistes koyucam custom bi akvaryum yapıcam 1 tanede 20 30 litrelik yaptırıcam dişiler doğurmaya yakın o akvaryuma alıcam doğurduktan sonra eski akvaryuma alıcam bu yavrular için ne gerekli ne yapmam lazım ne yem vermeliyim nerden alırım bana yardımcı olursanız sevinirim çocukken 9 10 yaşında bakmıştım lepistes bide koca kafalı bi balık vardı cinsini hatırlamıyorum bakmıştım yavrular için ne gerekli yem v.s satın alabileceğim bi yer var mı gördüm yumurtalar falan var artemia yumurtaları falan besleyenler oluyor pekde bilgi bulamadım en son burdan yardım çıkar diye geldim

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
3d-1e oranını kullan derim ve hamileyi başka akvaryuma almak mantıklı olmaz. Doğurduğu gibi zaten yiyorlar ve sürekli sularının değişmesi olumlu etkilemez. onun yerine yavruluk kullanabilirsin. Artemia çıkarma videoları internette mevcut, onu. dışında su piresi, dondurulmuş kan kurdu gibi besinleri hafta da bir verebilirsin. Yem olarak lepistes de sıkıntı çekmezsin internetten ufak bir araştırmayla bir dünya çeşit bulabilirsin, ben şimdi liste yapmaya kalkışsam destan olur ki zaten o kadar da aklımda tutamam. Yemleri de balıkları da her yerden alabilirsin lepistes özel tür bile olsa yaygın bir türdür, yemleri internetten bile alabilirsin. Balıkları da sahibindendeki kişilerle iletişime geçersen bazıları otobüsle yolluyor. Birde akvaryumu özel ölçü değilse yaptırmana gerek yok çok pahalı tutar. Hazır ya da ikinci el alabilirsin.

ieren4432

Yumurta
Üye
3d-1e oranını kullan derim ve hamileyi başka akvaryuma almak mantıklı olmaz. Doğurduğu gibi zaten yiyorlar ve sürekli sularının değişmesi olumlu etkilemez. onun yerine yavruluk kullanabilirsin. Artemia çıkarma videoları internette mevcut, onu. dışında su piresi, dondurulmuş kan kurdu gibi besinleri hafta da bir verebilirsin. Yem olarak lepistes de sıkıntı çekmezsin internetten ufak bir araştırmayla bir dünya çeşit bulabilirsin, ben şimdi liste yapmaya kalkışsam destan olur ki zaten o kadar da aklımda tutamam. Yemleri de balıkları da her yerden alabilirsin lepistes özel tür bile olsa yaygın bir türdür, yemleri internetten bile alabilirsin. Balıkları da sahibindendeki kişilerle iletişime geçersen bazıları otobüsle yolluyor.
yavruları yiyorlar derken

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
bunun bir çözümü yok mu yani yemesini engelleme v.s youtube da göremedim de
Hayır yok. Yeterince saklanacak alan yaparsan yavrular saklanır bu sayede yem olmazlar. Saklanma yerlerini de rafya veya canlı bitkilerden yapabilirsin. Tam hatırlamıyorum ama sanırım akıllı yavruluk deniyordu. Onlardan alıp hamileyi içine koyarsan daha sağlıklı olur. Sıkı takip önemli doğurduğu gibi anneyi alırsan kaybın az olur.

ieren4432

Yumurta
Üye
Hayır yok. Yeterince saklanacak alan yaparsan yavrular saklanır bu sayede yem olmazlar. Saklanma yerlerini de rafya veya canlı bitkilerden yapabilirsin. Tam hatırlamıyorum ama sanırım akıllı yavruluk deniyordu. Onlardan alıp hamileyi içine koyarsan daha sağlıklı olur. Sıkı takip önemli doğurduğu gibi anneyi alırsan kaybın az olur.
lepistesler kaç gün filtresiz yaşar?

Mertali

Asker
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hafta da 2 kere dip çekimi yaparak uzun süre yaşarlar ama sağlıklı olmaz, elinizden geldiğince az zaman filtresiz bekletmenizi tavsiye ederim.

Benkimim

Pupa
Üye
şimdiden hayırlı olsun hocam 40-50 litre bir tank için şahsi fikrim 7-8 balık koymaman 2-3 dişi 1 erkek atsanyavrular için ayrı tank yapmaktansa ona ayırdığın bütçeni ana tankın için kullan onun litre hacmini artır bitkilerle yada rafya ile yavrulara saklanma alanı yaparsan fazla bir kayıp yaşamazsın sonrası içinde damaca nın üst kısmından kes yavrular biraz boylanasaya kadar onun içinde tutarsın biraz boylandımı ana tanka aktarırsın fazla balık koyma dememin sebebi de lepistesler çok seri yavrulayan bir balık türü bir yerden sonra zaten fazlasıyla balığın olucaktır yavrular için pul yemler yada cama yapıştırılan tablet yemleri yiyorlar ben öyle büyütmüştüm bir sorun olmadı 2-3 çeşit yemleri farklı öğünlerde verebilirsin ben 1 tane bitkisel ağırlıkta yem alıyordum 1 tane hem bitkisel hem protein ağırlıklı yem 1 tanede protein ağırlıklı yem yetiyordu ( sonradan ben su piresi ve un kurdu da üretip onlardan da verdim bunu yapmayabilirsin ) yavruluk içinse benim koyduğum fotodaki gibi yaparsın dişiyi üste atıyorsun doğan yavrular aşağı düşüyor fazla kayıp olmadan yavruları alırsın ama bitki koyarım ben diyorsan bitkiyle rafyayla bu fotoğraftakine gerek bile kalmadan yavruları alabilirsin tercih senin kafana takılan başka birşey varsa ister burdan ister özelden yazabilirsin her türlü yardımcı olurum diğer koca balık dediğinde genelde lepistes tanklarında vatoz çöpçü balığı koyulur artık yemleri tüketmeleri için sadece 1 tane cüce vatoz yeterli gelir ben öyle yapmıştım çöpçüler yavruları yiyebilir :D internetten yazdığım balık isimlerini arat bak bakalım onlardan birimi
keyifli hobiler

ieren4432

Yumurta
Üye
şimdiden hayırlı olsun hocam 40-50 litre bir tank için şahsi fikrim 7-8 balık koymaman 2-3 dişi 1 erkek atsanyavrular için ayrı tank yapmaktansa ona ayırdığın bütçeni ana tankın için kullan onun litre hacmini artır bitkilerle yada rafya ile yavrulara saklanma alanı yaparsan fazla bir kayıp yaşamazsın sonrası içinde damaca nın üst kısmından kes yavrular biraz boylanasaya kadar onun içinde tutarsın biraz boylandımı ana tanka aktarırsın fazla balık koyma dememin sebebi de lepistesler çok seri yavrulayan bir balık türü bir yerden sonra zaten fazlasıyla balığın olucaktır yavrular için pul yemler yada cama yapıştırılan tablet yemleri yiyorlar ben öyle büyütmüştüm bir sorun olmadı 2-3 çeşit yemleri farklı öğünlerde verebilirsin ben 1 tane bitkisel ağırlıkta yem alıyordum 1 tane hem bitkisel hem protein ağırlıklı yem 1 tanede protein ağırlıklı yem yetiyordu ( sonradan ben su piresi ve un kurdu da üretip onlardan da verdim bunu yapmayabilirsin ) yavruluk içinse benim koyduğum fotodaki gibi yaparsın dişiyi üste atıyorsun doğan yavrular aşağı düşüyor fazla kayıp olmadan yavruları alırsın ama bitki koyarım ben diyorsan bitkiyle rafyayla bu fotoğraftakine gerek bile kalmadan yavruları alabilirsin tercih senin kafana takılan başka birşey varsa ister burdan ister özelden yazabilirsin her türlü yardımcı olurum diğer koca balık dediğinde genelde lepistes tanklarında vatoz çöpçü balığı koyulur artık yemleri tüketmeleri için sadece 1 tane cüce vatoz yeterli gelir ben öyle yapmıştım çöpçüler yavruları yiyebilir :D internetten yazdığım balık isimlerini arat bak bakalım onlardan birimi
keyifli hobiler
akvryumu 80 litre yapacağım 50 den 81 lt custom bi akvaryum yapcam camcıdan kestiricem vatoz koyma planım vardı cüce veya büyük yavrular içinde 1tane 20 litrelik eski bi akvaryumum var onu yapıcam yem olarak tetra guppy ve arada tropical vitality color kullanmayı düşünüyorum cama yapıştırılan tabletleri gördüm ama ismini bulamadım bu yazdığım yemlerden daha mı iyi mi

Owerlord

Yumurta
Üye
akvryumu 80 litre yapacağım 50 den 81 lt custom bi akvaryum yapcam camcıdan kestiricem vatoz koyma planım vardı cüce veya büyük yavrular içinde 1tane 20 litrelik eski bi akvaryumum var onu yapıcam yem olarak tetra guppy ve arada tropical vitality color kullanmayı düşünüyorum cama yapıştırılan tabletleri gördüm ama ismini bulamadım bu yazdığım yemlerden daha mı iyi mi

80 litre daha iyi olmuş 3d 1e oranındansa 1d 1e daha iyidir sağlıklı bir balık zaten yorulmaz besin olarak çok fazla seçenek var çoğu kişi ben de dahil Tetra pro algea kullanırız güzel bir bitkisel yem güzel ve sağlıklı yavrular istiyorsan Artemia vermelesin yoksa yavruların renkleri soluk ve yanık olurlar filtre olarak pipo filtre kullan iç filtre asla kullanma alternatif olarak şelale de tercih edebilirsin saklanma alanı ise dekoratif açıdan yapay bitki en iyisi ise canlı bitki kum olarak sa her kumu kullan ama silis ve renkli taşlardan sakın

ieren4432

Yumurta
Üye
80 litre daha iyi olmuş 3d 1e oranındansa 1d 1e daha iyidir sağlıklı bir balık zaten yorulmaz besin olarak çok fazla seçenek var çoğu kişi ben de dahil Tetra pro algea kullanırız güzel bir bitkisel yem güzel ve sağlıklı yavrular istiyorsan Artemia vermelesin yoksa yavruların renkleri soluk ve yanık olurlar filtre olarak pipo filtre kullan iç filtre asla kullanma alternatif olarak şelale de tercih edebilirsin saklanma alanı ise dekoratif açıdan yapay bitki en iyisi ise canlı bitki kum olarak sa her kumu kullan ama silis ve renkli taşlardan sakın
iç filtre alacaktım almayın dediniz https://www.hepsiburada.com/atlantik-atl-200-pipo-filtre-p-HBV00000VD7B0 böyle bir filtre buldum 200lt ye kadar temizliyormuş bütçeme de uygun kum kullanmak istemiyorum dip çekim yaparken yanlışlıkla kumu hareket ettirip nitrat patlaması olup kurtarırım balıkları ama tehlikeye girmek istemiyorum ondan yapay kullanırım veya canlı dal üstündeki bitkileri kullanırım diye düşünüyorum
300tl ye 80 litre akvaryum buldum custom yapmaktansa uzun süre sonra bi içimde korku oldu bişi olur diye 80 litre akvaryum u satın alıcam ilerki zamanda custom bişiler yapabilirim hatta burdan günlük bile atabilirim

ieren4432

Yumurta
Üye
daha iyi bi pipo v.s bilen varsa atabilir hepsiburada ve trendyol dışı olmazsa iyi olur

Owerlord

Yumurta
Üye
iç filtre alacaktım almayın dediniz https://www.hepsiburada.com/atlantik-atl-200-pipo-filtre-p-HBV00000VD7B0 böyle bir filtre buldum 200lt ye kadar temizliyormuş bütçeme de uygun kum kullanmak istemiyorum dip çekim yaparken yanlışlıkla kumu hareket ettirip nitrat patlaması olup kurtarırım balıkları ama tehlikeye girmek istemiyorum ondan yapay kullanırım veya canlı dal üstündeki bitkileri kullanırım diye düşünüyorum
300tl ye 80 litre akvaryum buldum custom yapmaktansa uzun süre sonra bi içimde korku oldu bişi olur diye 80 litre akvaryum u satın alıcam ilerki zamanda custom bişiler yapabilirim hatta burdan günlük bile atabilirim
Filtre seçiminiz akvaryumu ne şekilde yapıcağınıza bağlı üretim akvaryumu ise pipo daha iyidir ama yanında hava motoru da almalısınız hatırlatayım normal bir akvaryum ise şelale filtre daha iyi olucaktır yapay bitki olucaksa kumlu veya kumsuz fark etmez dip çekimi yapılır canlı bitkiliyse dip çekimi değil sadece su değişimi yapılır

Benkimim

Pupa
Üye

Yok yemlerde marka yemler aldıktan sonra sıkıntı yaşamazsınız hocam onlarda iyidir

Benkimim

Pupa
Üye
Yok yemlerde marka yemler aldıktan sonra sıkıntı yaşamazsınız hocam onlarda iyidir
yanlız şimdi baktım ikiside pul yemi yani aynı yemler su yüzeyinde kalan eğer vatoz besliycekseniz bunlardan birtanesini değiştirin yada ek olarak granül yemler var boncuk gibi küçük küçük onlardan alın o bitkisel ağırlıkta kalitesine gelince eski balıkçıların deyimiyle yemin kapağını açtığınızda eğer çok taze iğrenç koku geliyorsa o yem kaliteli ve tazedir :D

Kimliksiz

Yumurta
Üye
Hangi lepistes türüne bakacağınıza karar verdinizmi? Yerli mi özel tür mü? Eğer karar vermediyseniz ben full gold lepistes öneririm görseli olsun o yüzüşü olsun bana çok hitap eden bir türdür , akvaryumun arka planınıda mavi veya siyah yaparsanız kendini daha da gösterir ayrıca hep alınan bir balıktır, eğer üretim amacınız varsa rahatlıkla elinizden çıkarabilirsiniz. Ama tabikide sizin kararınız size hangi tür hitap ediyorsa onu almanız daha makul olur. Saygılar. <3