lepistes yavrusu

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
arkadaşlar lepisteslerim yavru verdi olağan olarak diğer canlılar yavruları yedi kalanları manuel olarak yaptığım yavruluğa koydum (pet şişeye delik açtım) ve yavruları şişeye koyup akvaryuma koydum ve şuan herhangi bir sorun yok fakat 8 dişim daha ağır hamile bunlar doğurduğunda yavruları toplamak çok zor oluyor ve 8 tane yavrulukta alamayacağım için ne yapabilirim fikrinizi söylerseniz çok işime yarar

Kadirgrblk

Yumurta
Üye
Akvaryuma bolca bitki koyun yavrular orada saklanacaktır sonra oradan toplayabilirsiniz eğer bitki istemiyorum diyorsanız rafya kullanın.

Alper

Nanitik
Üye
Topladıktan sonra hepsini aynı yavruluğa koyabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa 2. Bir akvaryum kurmanızı öneririm

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
Akvaryuma bolca bitki koyun yavrular orada saklanacaktır sonra oradan toplayabilirsiniz eğer bitki istemiyorum diyorsanız rafya kullan
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Akvaryuma bolca bitki koyun yavrular orada saklanacaktır sonra oradan toplayabilirsiniz eğer bitki istemiyorum diyorsanız rafya kullanın.
bitkim var zaten ama bazılar bitkilerin dışında çıkıyor oradan yiyolar

Topladıktan sonra hepsini aynı yavruluğa koyabilirsiniz. Eğer imkanınız varsa 2. Bir akvaryum kurmanızı öneririm
dostum bana zor gelen toplamak yavruları

Benkimim

Yumurta
Üye
Dostum şöyle bişi yapcaksin 5 lt pet şişeye 10litrede olabilir dişileri üste birakcaksin yavrular direk aşağı düşer toplu halde alırsın yavruları indir.jpeg

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
Dostum şöyle bişi yapcaksin 5 lt pet şişeye 10litrede olabilir dişileri üste birakcaksin yavrular direk aşağı düşer toplu halde alırsın yavruları Ekli dosyayı görüntüle 3091
adamsın ama dişi düşmeyecekmi aşşağıya

Dostum şöyle bişi yapcaksin 5 lt pet şişeye 10litrede olabilir dişileri üste birakcaksin yavrular direk aşağı düşer toplu halde alırsın yavruları Ekli dosyayı görüntüle 3091
tamam araştırdım deliğin ağzında bi malzeme var

Son düzenleme:

SyraenT

Yumurta
Üye
arkadaşlar lepisteslerim yavru verdi olağan olarak diğer canlılar yavruları yedi kalanları manuel olarak yaptığım yavruluğa koydum (pet şişeye delik açtım) ve yavruları şişeye koyup akvaryuma koydum ve şuan herhangi bir sorun yok fakat 8 dişim daha ağır hamile bunlar doğurduğunda yavruları toplamak çok zor oluyor ve 8 tane yavrulukta alamayacağım için ne yapabilirim fikrinizi söylerseniz çok işime yarar
1 Tane Yavruluk Yeterli Olacaktır Çoğunda 2 Bölme Oluyor Oluyor Zaten Hepsinin Aynı Anda Doğuracağını Sanmam Dediğim Yavruluklardan Alırsan Sırayla Balıklarını İçine Koyarsın Ve Doğum Sırasında Yavrular Aşağı Düşer Ama Kısa Süre İçinde 20-30 Litrelik Küçük Bir Akvaryum Alsan Çok İyi Olur Ama Eğer Ne Yavruluğa Nede İkinci Bir Akvaryuma Paran Yoksa İçine Rafya Koyabilirsin (Hediye Paketi Yaparken Kullanılan ipler) Rafyayı Makas Yardımıyla Yuvarlayıp bir taşa falan bağlayayığ Suyun İçine Atabilirsin. Akvaryumunun Kaç Litre Olduğunu Söylersen dahada Yardımcı Olabilirim.

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
1 Tane Yavruluk Yeterli Olacaktır Çoğunda 2 Bölme Oluyor Oluyor Zaten Hepsinin Aynı Anda Doğuracağını Sanmam Dediğim Yavruluklardan Alırsan Sırayla Balıklarını İçine Koyarsın Ve Doğum Sırasında Yavrular Aşağı Düşer Ama Kısa Süre İçinde 20-30 Litrelik Küçük Bir Akvaryum Alsan Çok İyi Olur Ama Eğer Ne Yavruluğa Nede İkinci Bir Akvaryuma Paran Yoksa İçine Rafya Koyabilirsin (Hediye Paketi Yaparken Kullanılan ipler) Rafyayı Makas Yardımıyla Yuvarlayıp bir taşa falan bağlayayığ Suyun İçine Atabilirsin. Akvaryumunun Kaç Litre Olduğunu Söylersen dahada Yardımcı Olabilirim.
akvaryumum 55 60 lt civarı ve gerekli bitkilendirmeyi yaptım şuan bir sorun yok

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
hocam ben lepistes hakkında konuşmıcam ama aynı konu; ben yavruları fanusa alıyordum . orda bakıyordum açıkçası

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
hocam ben lepistes hakkında konuşmıcam ama aynı konu; ben yavruları fanusa alıyordum . orda bakıyordum açıkçası
dostum hiç sağlıklı değil 15 liralık yavruluk al ona koy daha iyi olur ısıtıcı falan sığmıyor zaten

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
sağlıklı olmadığını bende biliyorum ama bi sıkıntı çıkarmadı şuana kadar o yüzden öyle devam ettim ben .Şuan yavruluk bi durumum yok dişi almıyorum balıklarımı

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Eskiden öyle yapıyordum sonradan bende iyi bir yöntem olmadığını öğrendim yani. Bildiğim halde öyle bir şey yapmıyordum

Fahreddin

Yumurta
Üye
Dostum ben bitkiyi fazla doldurmak istemedim hani bu düğünlerde falan kullanılan kurdeleler olurya onlardan attım akvaryuma kendileri zaten direk içine girdiler tertemiz çok az kayıpla büyüttüm yavruları

aatom_karinca

Yumurta
Yardımsever
Üye
Dostum ben bitkiyi fazla doldurmak istemedim hani bu düğünlerde falan kullanılan kurdeleler olurya onlardan attım akvaryuma kendileri zaten direk içine girdiler tertemiz çok az kayıpla büyüttüm yavruları
oda olur hocam rafya kullanmışsınız fakat ben doğallıktan yanayım o yüzden abandım bitkiye fakat rafyada sağlıklı bir şekilde kullanılabilir hiçbir sıkıntısı olmaz

Karınca2334

Yumurta
Üye
16562553461675205819035576993775.jpg
Bende bu şekilde kulanıyorum. Rafya gayet güzel bir tercih. İyi Günler.