Lepistes beslenme programı nasıl olmalı?

Vedad

Yumurta
Üye
1 dişi 1 erkek ve 8'e yakın yavru olan bir akvaryumda beslenme düzeni nasıl olmalı? Günde bir kere mi yoksa 2 kere mi olmalı? Elimde full bitki katkılı, ve cama yapıştırılan yemlerden var.

SkySea53

Larva
Üye
Günde 2 öğün olmak üzere sabah ve akşam 1-2 dakikada yiyecekleri kadar verebilirsiniz yavrular için artemia verebilirsiniz ve haftada birgün yemlememenizi tavsiye ederim kabızlığı ve yağlanmayı önlemek için.

Utgea

Media
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Günde 2 öğün besleme yap. Sabahları Protein ağırlıklı akşamları ise bitkisel yem ver. Hafta da 1 gün mutlaka sarımsaklı yem ver. Elinde imkan varsa yine hafta da 2 gün canlı yem artemia ya da su piresi verin yoksa hafta da 1 kez kabuksuz artemia verin. Canlı yem verdiğiniz gün tek öğün beslenme yapın. Hafta da bir gün kabızlığı önlemek için haşlanmış bezelya ya da ıspanak verin. 1 gün ise sindirim sistemlerinin rahatlaması açısından hiç yem vermeyin. Kullandığım yemler ile birlikte örnek olması açısından benim beslenme programın;

Pazartesi: Tropical Pro Defence Size S/ Tropical Spurilina super forte pul

Salı: Sera Vipan/ Sera Flora

Çarşamba: Su Piresi

Perşembe: Tropical D-Allio Plus (ekstra sarımsak suyu çektirilmiş)

Cuma: Tropical SuperVit/ Tetra Pro Algea

Cumartesi: Haşlanmıs Bezelye/Ispanak

Pazar: Yem vermiyorum.

Vedad

Yumurta
Üye
Günde 2 öğün olmak üzere sabah ve akşam 1-2 dakikada yiyecekleri kadar verebilirsiniz yavrular için artemia verebilirsiniz ve haftada birgün yemlememenizi tavsiye ederim kabızlığı ve yağlanmayı önlemek için.
Günde 2 öğün besleme yap. Sabahları Protein ağırlıklı akşamları ise bitkisel yem ver. Hafta da 1 gün mutlaka sarımsaklı yem ver. Elinde imkan varsa yine hafta da 2 gün canlı yem artemia ya da su piresi verin yoksa hafta da 1 kez kabuksuz artemia verin. Canlı yem verdiğiniz gün tek öğün beslenme yapın. Hafta da bir gün kabızlığı önlemek için haşlanmış bezelya ya da ıspanak verin. 1 gün ise sindirim sistemlerinin rahatlaması açısından hiç yem vermeyin. Kullandığım yemler ile birlikte örnek olması açısından benim beslenme programın;

Pazartesi: Tropical Pro Defence Size S/ Tropical Spurilina super forte pul

Salı: Sera Vipan/ Sera Flora

Çarşamba: Su Piresi

Perşembe: Tropical D-Allio Plus (ekstra sarımsak suyu çektirilmiş)

Cuma: Tropical SuperVit/ Tetra Pro Algea

Cumartesi: Haşlanmıs Bezelye/Ispanak

Pazar: Yem vermiyorum.
Çok teşekkür ederim