Leopard geckomun kuyruk sorunu için acil yardım

MCS

Pupa
Üye
Herkese merhaba 3 hafta önce 1 aylık bir leopard gecko sahiplendim. Bana geldiğinden beri dün 2. deri değiştirmesini yaptı ve deri değişimindne sonra kuruğun altında ufak bir çizik soyulma gibi bir sorun vardı bugün sabah ise kuyruğun ucu fotoğraflardaki gibi çürümüş ne yapmam gerekiyor konuyla ilgili deneyimi olanlar acil yardımcı olabilir mi lütfen

Ekli dosyalar

• resim_2023-05-13_152724626.png
    resim_2023-05-13_152724626.png
    272.3 KB · Görüntüleme: 41
  • resim_2023-05-13_152738507.png
    resim_2023-05-13_152738507.png
    273.9 KB · Görüntüleme: 42

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Enfeksiyon kapmış. Eczanelerden terramycin krem alıp sürünüz. Eğer 1 ay civarı sürmenize rağmen geçmiyorsa kuyruğunu bırakmasını sağlamalısınız. Eğer kuyruğunu bırakmasını sağlamazsanız bütün vücuduna yayılabilir.

MCS

Pupa
Üye
Enfeksiyon kapmış. Eczanelerden terramycin krem alıp sürünüz. Eğer 1 ay civarı sürmenize rağmen geçmiyorsa kuyruğunu bırakmasını sağlamalısınız. Eğer kuyruğunu bırakmasını sağlamazsanız bütün vücuduna yayılabilir.
canlı 1.5 aylık şuan ilaç bir sorun yaratmaz demi.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Ayrıca teraryum alanında hayvana zara verebilecek keskin veya tırtıklı yüzeye sahip cisim var ise teraryumdan alınız. Kuyruğunu çizmiş olabilir çizilen yer enfeksiyon kapabilir. Teraryum temizliğini iyi yaptığınızdan emin olun.

MCS

Pupa
Üye
İlaç sürmez iseniz daha büyük sorun yaratacaktır enfeksiyon bütün vücuduna yayılır.
Ayrıca teraryum alanında hayvana zara verebilecek keskin veya tırtıklı yüzeye sahip cisim var ise teraryumdan alınız. Kuyruğunu çizmiş olabilir çizilen yer enfeksiyon kapabilir. Teraryum temizliğini iyi yaptığınızdan emin olun.
Tamamdır hemen gidip alıyorum teşekkürler

MCS

Pupa
Üye
Hocam bir arkadaşta yanmış olabilir kuyruğu 2 boğum üstten kes dedi sizce öyle olmuş olabilir mi

Begonza

Intercaste
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Neredeyse hiç tecrübem yok ama kesmek daha büyük sorun yaratmaz mı

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Neredeyse hiç tecrübem yok ama kesmek daha büyük sorun yaratmaz mı
Hayır yaratmaz. Zaten rejenerasyon yeteneğine sahip hayvanlar koptuğu zaman yenisi çıkıyor kuyruğunun. Eğer kesilmez ise hastalık bütün vicuduna yayılır.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Kuyruğunu kesince hayvanın canı yanmazmı?
Doğru şekilde düşürülürse canı yanmaz. Kuyruğunun bağlantı noktasından hafifçe dışarı çektiğiniz zaman kendisi düşürücektir.

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Hocam bir arkadaşta yanmış olabilir kuyruğu 2 boğum üstten kes dedi sizce öyle olmuş olabilir mi
Isıtıcı pedi 70 derecede çalıştırmıyorsanız nasıl yanmış olabilir anlamadım. Yanma durmumu yok kuyruğunu evde kesmeye çalışırsan canını acıtırsınız vede zaten kestikten sonra kendisi bırakıcaktır. Canlıyı sürüngenlerden anlayan bir veteriner bulabilirseniz götürün. Veteriner canlıyı narkoz ile bayıltıp enfeksiyonlu yeri kesecektir. Evde dediğim gibi terramycin krem deniyebilirsiniz yada canlının kuyruğunu bırakmasını sağlayabilirsiniz. Benim önerim evde kendiniz kuyruğunu bırakmasını sağlamanız ne iyi ve kesin çözüm olur.

Son düzenleme:

MCS

Pupa
Üye
Isıtıcı pedi 70 derecede çalıştırmıyorsanız nasıl yanmış olabilir anlamadım. Yanma durmumu yok kuyruğunu evde kesmeye çalışırsan canını acıtırsınız vede zaten kestikten sonra kendisi bırakıcaktır. Canlıyı sürüngenlerden anlayan bir veteriner bulabilirseniz götürün. Veteriner canlıyı narkoz ile bayıltıp enfeksiyonlu yeri kesecektir. Evde dediğim gibi terramycin krem deniyebilirsiniz yada canlının kuyruğunu bırakmasını sağlayabilirsiniz. Benim önerim evde kendiniz kuyruğunu bırakmasını sağlamanız ne iyi ve kesin çözüm olur.
kuyruk düştükten son ne kadar sürede çıkıyor

Niko990

Intercaste
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
kuyruk düştükten son ne kadar sürede çıkıyor
1.5-2 ay civarı besleme sıklığınıza göre değişebilir ayrıca bu süreçte multivitamini haftada 1 vermeyi eksik etmeyiniz.