Leopard gecko yaz sorunu

talha55

Pupa
Üye
Herkese merhaba, Malum yaz ayı geldi sıcaklar başladı, Leopardım sıcaklar arttığından beridir son 4 gündür falan hep nemli torf mağarasında, çıkmıyor bile, ve ternostatlı pedi açık 30-31 dereceye sabit ve uyuyor sürekli yemek yemeye de pek iştahlı değil gibi, siz yazda pedi çalıştırıyor musunuz ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Hemitheconyx

Nanitik
Üye
Termometre ile sıcak bölgeyi ölçün sıcaklık fazla olabilir. Fazla ise kısarsınız.

Mücteba

Media
Üye
Zemini değil havayı değil mi ?
Ben genelde yaz aylarında zemin sıcaklığı 30-31 derece arasında sabit kalırsa ısıtıcı pedi kapatıyorum. Tabii serin günlerde sıcaklık düşerse takibini yapıp tekrar açıyorum. Onun dışında bazen serin alan bile kalmıyor o zamanda kapak açık bir şekilde serin tarafa fısfıslama yapıyorum. Tabii bunda da nem artmasın veya azalmasın dikkat etmek gerekiyor. Onun dışında serinletme için başka bir çözüm bilen varsa paylaşabilir bizde faydalanalım.

sedatettin

Nanitik
Üye
Ben bazen açık unutuyorum ama hayvan gelip yine de yatıyor pedin olduğu yere, hayvanı arada bir kafasını geçmiyecek ve ortalama sıcaklıkta olacak şekilde suya sokabilirsiniz rahatladıklarını düşünüyorum böyle yapınca

talha55

Pupa
Üye
Ben bazen açık unutuyorum ama hayvan gelip yine de yatıyor pedin olduğu yere, hayvanı arada bir kafasını geçmiyecek ve ortalama sıcaklıkta olacak şekilde suya sokabilirsiniz rahatladıklarını düşünüyorum böyle yapınca
Su kapları yeteri kadar büyük olunca kendilerinin girdikleri hakkında bir bilgi duymuştum, Tam emin değilim ama Tuğkan abinin videosundaydı sanırım, Arada banyo gibi bir şey stres olmayacaksa mantıklı gibi geldi.

sedatettin

Nanitik
Üye
Hocam ben yapıyorum arada bir, 5 6 dakika durup çıkmak istiyor, deri değiştirirken üstünde kalınca da sokabilirsiniz suya, yardımcı oluyor deriyi atmasına hayvanın veya sizin

talha55

Pupa
Üye
Hocam ben yapıyorum arada bir, 5 6 dakika durup çıkmak istiyor, deri değiştirirken üstünde kalınca da sokabilirsiniz suya, yardımcı oluyor deriyi atmasına hayvanın veya sizin
Vallahi deri değiştirmesin de sorun yaşadığını hiç görmedim o konuda kafam rahat biraz.

talha55

Pupa
Üye
Ben genelde yaz aylarında zemin sıcaklığı 30-31 derece arasında sabit kalırsa ısıtıcı pedi kapatıyorum. Tabii serin günlerde sıcaklık düşerse takibini yapıp tekrar açıyorum. Onun dışında bazen serin alan bile kalmıyor o zamanda kapak açık bir şekilde serin tarafa fısfıslama yapıyorum. Tabii bunda da nem artmasın veya azalmasın dikkat etmek gerekiyor. Onun dışında serinletme için başka bir çözüm bilen varsa paylaşabilir bizde faydalanalım.
substrat olarak havlu kağıt kullanıyorsak nemli tarafa cocopeat koysak?

talha55

Pupa
Üye
Tekrar merhaba iki gündür pedi kapalı ancak hala torflu hamamında duruyor, yemek vermeyi denemiyorum bilerek soğukta duruyor çünkü, yani asla inmiyo ordan normalde favori yeri mağarasıydı, hiç anlamadım neden böyle yapıyor.