Leopard Gecko Cinsiyet Seçimi

Dkdklse

Pupa
Üye
Esenlikler, leopard gecko sahiplenme aşamasındayım fakat dişimi ,erkekmi almam gerektiği konusunda kararsızım yaklaşık 3 8 ay arası bir canlı olucak.

Benim için en önemli kriter, hayvanın sağlıklı olması tabiki ama zamanla bana alışarak strese girmeden handlinge daha uygun bir karakter geliştirmesi. Biraz daha aktif olması gibi özelliklerde aradığım yönde.

Ben şuan erkek alma yanındayım (daha iri ve yumurta üretmemeleri sebebiyle) fakat erkeklerin daha stresli ve aksi olduğunu okudum. Tabii canlıdan canlıdan göre değişir.

Daha önce leopard gecko bakan arkadaşlar sizce erkek bir canlı almam sorun yaşatır mı? Ne tavsiye edersiniz?

Winnie

Pupa
Üye
Bence erkek almalısın çünkü dişiler boş yumurta bırakabilirler ve vücutlarındaki kalsiyum azalır.Bu bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.

Dkdklse

Pupa
Üye
Bence erkek almalısın çünkü dişiler boş yumurta bırakabilirler ve vücutlarındaki kalsiyum azalır.Bu bazı sağlık sorunlarına yol açabilir.
Evet onu düşündüm fakat sağlıklı bakıldığı sürece bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum.

sedatettin

Media
Üye
Sağlıklı baksanız bile dişilerde en büyük sıkıntı yumurta sıkışmasıdır, erkek tercih edin

Dkdklse

Pupa
Üye
Dönüşleriniz için teşekkür ederim. 🙂Artık kesin olarak erkek alacağım.