Leopard Gecko Beslemek İçin Yardımcı Olur Musunuz?

4selim00

Yumurta
Üye
Selamlar,
Ben 16 yaşındayım ve ilk kez bir sürüngen, özellikle de Leopar Gecko beslemek istiyorum. Uzun süredir araştırıyorum ama bazı konularda hâlâ kafamda sorular var. Bu konuda tecrübeli olanların bana detaylı şekilde yardımcı olmasını çok isterim.
Aşağıda merak ettiklerimi sıraladım. Hepsine tek tek yanıt alabilirsem çok mutlu olurum:

---

1. Yavru mu yoksa yetişkin gecko mu almalıyım?

İlk kez besleyecek biri olarak hangisini almak daha mantıklı?

Hangisi daha kolay alışır ve bakımda daha az sorun çıkarır?

2. Teraryum kurulumunda neler gerekiyor?

Teraryum boyutu ne olmalı? (tek bir gecko için)

Isıtıcı, termostat, nem ölçer, lamba, saklanma alanları gibi neler lazım?

Bu ekipmanları Türkiye'de güvenli ve uygun fiyatlı olarak nereden alabilirim?

3. Beslenme nasıl olmalı?

Canlı yem olarak un kurdu, cırcır böceği, dubia roach almayı düşünüyorum.

Bu canlı yemleri nasıl çoğaltabilirim?

Her biri için ayrı ayrı üretim rehberi paylaşabilir misiniz?

Canlı yemleri kapalı balkonda üretmek istiyorum. Uygun olur mu?

Beslenme rutini nasıl olmalı? (Kaç günde bir, hangi yaşta ne kadar yem verilir?)

4. Gecko nereden alınır?

Sivas'ta yaşıyorum. Elden almak mı mantıklı olur yoksa internetten mi?

Türkiye’de güvenilir bir satıcı ya da üretici öneriniz var mı?

Karınca Çiftliği’nden alanlar olduysa, tecrübesi olan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

5. Yasal süreçler / yaş sınırı var mı?

16 yaşında olmam yasal olarak bir sorun çıkarır mı?

Kayıt ettirmem veya bildirmem gereken bir durum var mı?

6. Gider listesi çıkarabilir misiniz?

Başlangıçta ortalama maliyet ne olur?

Aylık olarak yem vs. ne kadar harcarım?

Teraryumu kendi imkanlarımla kurarsam ne kadar tasarruf ederim?

---

Gerçekten bu işe özenle başlamak istiyorum. Hayvana zarar vermeden, doğru şekilde bakmak ve uzun süre onunla ilgilenmek istiyorum.
Vakit ayırıp yanıt veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim 🙏

Tuğlaadam

Larva
Üye
1.Yavru. Daha ucuz sana da alışır.

2.Sıcak yer(28-32) ve soğuk yer olacak(18<). Bunun için ısıtıcı ped en iyisi. Yuvası için 2 tarafa yuva lazım. Soğuk tarafa suyunu ve mama kabını koy. Arada fıs fıs yap. Zemin kum olmaz. Torf, hindistan cevizi kabuğu, hazır zeminler ve havlu kağıt olur. Hindistan cevizi en iyisi, havlu kağıt en kolayı. 40 litrelik bir yuva yeterli olacaktır.

3.Öncelikle kalsiyum ve vitaminler olmalı bunları canlı yeme dökerek verebilirsiniz. Her tür canlı yem verebilirsiniz sadece Eğer çok un kurduyla beslenirlerse kuyrukarı yağdan şişiyor.(çok sağlıksız.) Her gün verebilirsiniz. Hayvanın göz aralığını geçmeyecek parçalar vermek boğulma riskini yok eder. Zaten hayvanın ne kadar yiyeceğine zamanla alışırsınız.

4.?

5. Bu hayvan yasal değil. Türkiyede sadece Aft yasal onların da çoğu yasal değil sadece çipli olanlar ve belgeli satıcıda bedava. Onlar leopara çok benziyor sadece kuyrukları tombiş.(Bakımı da benzer)

6.Chat gptnin cevabı: Aylık 400 tl Başlangıçta 10.000tl

Bildiklerimi cevaplamaya çalıştım. Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi hobiler!:)

det

Larva
Üye
Canlı yem olarak un kurdu, cırcır böceği, dubia roach almayı düşünüyorum.

Bu canlı yemleri nasıl çoğaltabilirim?

Her biri için ayrı ayrı üretim rehberi paylaşabilir misiniz?
Un kurtlarının normal beslemesini (Yataklık ve patates gibi sebzeler.) yaparsanız onlar yeterli boyuta gelince pupaya dönüşeceklerdir, o pupaları da ayrı bir kaba almalısınız. Pupalar çıktığında böcekleri de ayrı bir kaba alın ve un kurtlarını beslediğiniz şekilde besleyin, yumurtlamaları ve saklanmaları için yumurta kartonu da unutmayın. Ayrıca kendi yaşamış bir kişiden öğüt, pupaların olduğu alanın nemini iyi ayarlayın yoksa deforme olma riskleri artar ve pek çok insanın midesi o halleri kaldıramayabilir. Dubialar için bir kutu alın, içine yataklık dökün, su ihtiyaçları için birkaç günde bir sebze verin ve saklanmaları için yumurta kartonu koyun. Dubialar üremek için ısıtıcıya ihtiyaç duyarlar, bu yüzden bir ısıtıcı ped koyun. Fazla ısınma yaşanır mı bilmem ama isterseniz thermostatda alabilirsiniz. Gerekli sıcaklık 32-35 derece. Cırcır böcekleri için de bir kabın içine yumurta kartonu koy ve kedi köpek maması ve sebze karışımıyla besle. Yumurtlamaları için, bir kaba biraz torf koy ve onu nemli tut. Bu kap cırcır böceklerinin kutusunda duracak. Ayrıca cırcır böcekleri çok nemli ortamlarda kolay bir şekilde hasta olabilir ve parazit kapabilir, dikkatli ol.

4selim00

Yumurta
Üye
Un kurtlarının normal beslemesini (Yataklık ve patates gibi sebzeler.) yaparsanız onlar yeterli boyuta gelince pupaya dönüşeceklerdir, o pupaları da ayrı bir kaba almalısınız. Pupalar çıktığında böcekleri de ayrı bir kaba alın ve un kurtlarını beslediğiniz şekilde besleyin, yumurtlamaları ve saklanmaları için yumurta kartonu da unutmayın. Ayrıca kendi yaşamış bir kişiden öğüt, pupaların olduğu alanın nemini iyi ayarlayın yoksa deforme olma riskleri artar ve pek çok insanın midesi o halleri kaldıramayabilir. Dubialar için bir kutu alın, içine yataklık dökün, su ihtiyaçları için birkaç günde bir sebze verin ve saklanmaları için yumurta kartonu koyun. Dubialar üremek için ısıtıcıya ihtiyaç duyarlar, bu yüzden bir ısıtıcı ped koyun. Fazla ısınma yaşanır mı bilmem ama isterseniz thermostatda alabilirsiniz. Gerekli sıcaklık 32-35 derece. Cırcır böcekleri için de bir kabın içine yumurta kartonu koy ve kedi köpek maması ve sebze karışımıyla besle. Yumurtlamaları için, bir kaba biraz torf koy ve onu nemli tut. Bu kap cırcır böceklerinin kutusunda duracak. Ayrıca cırcır böcekleri çok nemli ortamlarda kolay bir şekilde hasta olabilir ve parazit kapabilir, dikkatli ol

Un kurtlarının normal beslemesini (Yataklık ve patates gibi sebzeler.) yaparsanız onlar yeterli boyuta gelince pupaya dönüşeceklerdir, o pupaları da ayrı bir kaba almalısınız. Pupalar çıktığında böcekleri de ayrı bir kaba alın ve un kurtlarını beslediğiniz şekilde besleyin, yumurtlamaları ve saklanmaları için yumurta kartonu da unutmayın. Ayrıca kendi yaşamış bir kişiden öğüt, pupaların olduğu alanın nemini iyi ayarlayın yoksa deforme olma riskleri artar ve pek çok insanın midesi o halleri kaldıramayabilir. Dubialar için bir kutu alın, içine yataklık dökün, su ihtiyaçları için birkaç günde bir sebze verin ve saklanmaları için yumurta kartonu koyun. Dubialar üremek için ısıtıcıya ihtiyaç duyarlar, bu yüzden bir ısıtıcı ped koyun. Fazla ısınma yaşanır mı bilmem ama isterseniz thermostatda alabilirsiniz. Gerekli sıcaklık 32-35 derece. Cırcır böcekleri için de bir kabın içine yumurta kartonu koy ve kedi köpek maması ve sebze karışımıyla besle. Yumurtlamaları için, bir kaba biraz torf koy ve onu nemli tut. Bu kap cırcır böceklerinin kutusunda duracak. Ayrıca cırcır böcekleri çok nemli ortamlarda kolay bir şekilde hasta olabilir ve parazit kapabilir, dikkatli ol.
Vermiş olduğunuz bilgiler benim için çok değerli teşekkür ederim dediklerinizi dikkat edeceğim tekrardan teşekkürler.

4selim00

Yumurta
Üye
1.Yavru. Daha ucuz sana da alışır.

2.Sıcak yer(28-32) ve soğuk yer olacak(18<). Bunun için ısıtıcı ped en iyisi. Yuvası için 2 tarafa yuva lazım. Soğuk tarafa suyunu ve mama kabını koy. Arada fıs fıs yap. Zemin kum olmaz. Torf, hindistan cevizi kabuğu, hazır zeminler ve havlu kağıt olur. Hindistan cevizi en iyisi, havlu kağıt en kolayı. 40 litrelik bir yuva yeterli olacaktır.

3.Öncelikle kalsiyum ve vitaminler olmalı bunları canlı yeme dökerek verebilirsiniz. Her tür canlı yem verebilirsiniz sadece Eğer çok un kurduyla beslenirlerse kuyrukarı yağdan şişiyor.(çok sağlıksız.) Her gün verebilirsiniz. Hayvanın göz aralığını geçmeyecek parçalar vermek boğulma riskini yok eder. Zaten hayvanın ne kadar yiyeceğine zamanla alışırsınız.

4.?

5. Bu hayvan yasal değil. Türkiyede sadece Aft yasal onların da çoğu yasal değil sadece çipli olanlar ve belgeli satıcıda bedava. Onlar leopara çok benziyor sadece kuyrukları tombiş.(Bakımı da benzer)

6.Chat gptnin cevabı: Aylık 400 tl Başlangıçta 10.000tl

Bildiklerimi cevaplamaya çalıştım. Umarım yardımcı olmuşumdur. İyi hobiler!:)
Teşekkürler,verdiğiniz bilgilerin hepsi benim için paha biçilemez bir cevherden farksızdır. Aldığım zaman söylediğiniz bilgilere harfiyen uymaya özen göstericem tekrardan teşekkürler.Sizede iyi hobileri!🙂