Leopard Gecko Bakmak İstiyorum

Bugo

Yumurta
Üye
Arkadaşlar leopard gecko sahiplenmek istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Ve leopard gecko hakkında bilgiler edinmek istiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:

YuDesK16

Yumurta
Üye
Öncelikle merhabalar. Dikkat etmeniz gereken konular şunlar. Bu hayvanlar geceleri daha aktif olurlar aldığın gecko sabah saatlerinde yemek yemez ise endişelenme gece oda karanlıkken yemek yer yüksek ihtimalle. Sonra ısıtıcı ped gerekli onunda derecesini 34 e ayarlayabilirsiniz en uygunu odur. Aldığınız saklama kabı en az 30 litre yatay olanlardan (dikey değil) olması lazım. sonra nemli Torf lu alan yapman gerekli. Bu pastahanelerde bulunan pet kurabiye kapları var onların önüne makasla veya sıcak iğne ile delik delebilirsiniz. Bunun içine fıs fıs yardımıyla nemlendirme yapmalısınız. Ve geckolar yeşillik yemezler un kurdu ve dubia yavruları ile beslenmeniz sağlıklı fit bir geckoya sahip olmanız demektir. ve bı kavonoz kapağına bile biraz su koysanız yeterli olur bu yapılan teraryum için en uygun altlık kağıt havludur. Eğer aklınıza takılan birşey varsa lütfen yazın.

armagankaya

Media
Üye
Arkadaşlar leopard gecko sahiplenmek istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? Ve leopard gecko hakkında bilgiler edinmek istiyorum.
Leopard gecko, bakımı en kolay sürüngenlerden biri ve yeni başlayanlar için en çok önerilen türlerden. Gece aktif oluyor, sakin ve uysal bir yapısı var. Sosyal değiller, o yüzden tek bakılmaları gerekiyor.
Terraryumda sıcak taraf 30–32 derece, serin taraf 24–26 derece civarında olmalı. Nem oranı düşük tutulur, genelde %30–40 yeterli. Bir de deri değişimi için nemli bir saklanma alanı bulundurmak iyi olur.
Canlı böceklerle beslenirler. Un kurdu, dubia ve cırcır verilebilir. Kalsiyum ve D3 takviyesi önemli. Yavrular her gün, yetişkinler ise 2–3 günde bir beslenir.
Genelde ele alışırlar ve strese çok yatkın değiller. Kuyruklarında yağ depolarlar, kuyruk doluysa sağlıklıdır. Doğru bakımda uzun yıllar sorunsuz yaşayabilen, ev için çok uygun bir tür.Yardımım olursa ne mutlu bana.İyi hobiler dilerim.