Lasiuslar'da transfer problemi

muhammedeminateş

Larva
Üye
İki tane lasius kolonim var 3 gündür transfer olmadılar, manuel yapmaya korkuyorum mala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim suları bitti.

IMG_20230908_220933.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

cıvıkasz

Yumurta
Üye
İki tane lasius kolonim var 3 gündür transfer olmadılar, manuel yapmaya korkuyorum mala anlatır gibi anlatırsanız sevinirim suları bitti.

Ekli dosyayı görüntüle 30995
manuel yapman daha iyi olur korkulacak bir şey yok eğer yapamam diyorsan bir kaç gün daha bekle sanırım pamukları hala nemli o yüzden geçmeyi tercih etmiyor olabilirler dedigim gibi bir kaç gün sonra tekrar dene

muhammedeminateş

Larva
Üye
manuel yapman daha iyi olur korkulacak bir şey yok eğer yapamam diyorsan bir kaç gün daha bekle sanırım pamukları hala nemli o yüzden geçmeyi tercih etmiyor olabilirler dedigim gibi bir kaç gün sonra tekrar dene
Ömerin dediği gibi bantladım vurdum hafif hafif açlardı kaç gündür un kurduyla şekerli su verdim bu sorum daha var bi lasius hala yumurtalı işcisi yok pupası var ama bayadır yumurtası vardı pupası yoktu bekletiyorum ondanda işci alabilirmiyim

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Birçok yöntem mevcut. Zaman ayırıp adam gibi yaparım diyorsanız bariyer sürülü bir outworld yapıp bariyer sürün, ardından karıncaları teker teker bir şiş yardımıyla outworld e aktarın en son kraliçeyi. Bunları yaptıktan sonra içerideki yumurtaları ıslatılmış bir barbekü çubuğu ile geçirmek istediğiniz tüpe aktarın ve tüpü outwold'e bağlayıp geçmelerini bekleyin.

KarıncaAcemisi

Larva
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 30995
Bende lasius transferinde sıkıntı çektiğim oluyor lasiuslar diğer türlere göre biraz vurdum duymaz olabiliyorlar ben tüplerin ağız kısmını birleştirip karıncaların çıkmasını istediğim kısmı güneş ışığına yani sıcağa maruz bırakıyorum 5 dakika sürüyor transfer olmaları ama transfer gerçekleşene kadar gözlemlemeniz lazım çünkü hareket etmek istemezlerse sıcakta uzun süre kalmak karıncalara zarar verir.

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Bende lasius transferinde sıkıntı çektiğim oluyor lasiuslar diğer türlere göre biraz vurdum duymaz olabiliyorlar ben tüplerin ağız kısmını birleştirip karıncaların çıkmasını istediğim kısmı güneş ışığına yani sıcağa maruz bırakıyorum 5 dakika sürüyor transfer olmaları ama transfer gerçekleşene kadar gözlemlemeniz lazım çünkü hareket etmek istemezlerse sıcakta uzun süre kalmak karıncalara zarar verir.
Lasisular için tehlikeli ama etkili bir yöntem alt tarafı iki koloni öldü o kadar :)