Lasiuslar evimi bastı, ne önerirsiniz?

ToprakCanigür

Yumurta
Üye
Evimde prens ve prenses veren bir lasius kolonisi var. Mutfağı bastılar ve gitmiyorlar. Birçok yöntem denedik ve ilaçladık işe yaramadı. Ne yapmamı önerir siniz? Şimdiden teşekkür ederim. Bir uçuş oldu ve annem kraliçe yakalamış. Bunlardan kurtulmak istiyoruz ama en az derecede zarar vererek :)

DorukBey

Nanitik
Üye
Geçmiş olsun gerçekten zor bir durum. İlaçlamak bir çözüm fakat ben yapamazdım. Bir koloni kolay yetişmiyor sonuçta. :D

Babuş

Larva
Üye
Evimde prens ve prenses veren bir lasius kolonisi var. Mutfağı bastılar ve gitmiyorlar. Birçok yöntem denedik ve ilaçladık işe yaramadı. Ne yapmamı önerir siniz? Şimdiden teşekkür ederim. Bir uçuş oldu ve annem kraliçe yakalamış. Bunlardan kurtulmak istiyoruz ama en az derecede zarar vererek :)
Kanatlı karınca verebilecek kadar büyük bir koloniyi zararsiz şekilde uzaklaştırma şansınız Yok . Büyük ihtimla tek kralicedir delikleri tikayabilirsiniz açlıktan ölmeleri için ya da deliklerin içine ilaç sıkabilirsiniz. Koloni yuvadan kesinlikle ayrılmaz diye düşünüyorum ama

cıvıkasz

Nanitik
Üye
Kesinliğinden emin olmadığım bir bilgi olsada duyduğum kadarıyla dışardaki besin yokluğundan mutfak gibi yerlerde kendilerine besin buluyor olabilirler dışarıya ilgilerini çekecek şeyler koyarsan belki gelmeyi kesebilirler.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Antgel bait denen bir ürün var. İçerisinde karıncaları çeken şekerli maddeler mevcut. Aynı zamanda işçilerin kraliceye ulaşana kadar ölmemelerini sağlıyor. Bu sayede işçiler aldığı besini tüm koloniye paylaştığı anda tüm koloni zehirlenip ölüyor. Türkiye'de var mı bilmiyorum ama onu kullanabilirsiniz.

ToprakCanigür

Yumurta
Üye
Kanatlı karınca verebilecek kadar büyük bir koloniyi zararsiz şekilde uzaklaştırma şansınız Yok . Büyük ihtimla tek kralicedir delikleri tikayabilirsiniz açlıktan ölmeleri için ya da deliklerin içine ilaç sıkabilirsiniz. Koloni yuvadan kesinlikle ayrılmaz diye düşünüyorum ama
Her yerdeler ve delikleri kapayamam.

Antgel denen bir ürün var. İçerisinde karıncaları çeken şekerli maddeler mevcut. Aynı zamanda işçilerin kraliceye ulaşana kadar ölmemelerini sağlıyor. Bu sayede işçiler aldığı besini tüm koloniye paylaştığı anda tüm koloni zehirlenip ölüyor. Türkiye'de var mı bilmiyorum ama onu kullanabilirsiniz.
Teşekkürler, bakarım.