ve lasius umbratus olduğuna emin misin bende bir lasius bulup foruma sormuştum renginden ötürü parazitik lasius dediler yani umbratus dediler ama parazitik değilmiş yumurtaları pupa evresine geçtielinde işçili lasius kolonisi yoksa doğaya salmanı öneririrm doğada bulduğun bir lasius kolonisinin yakınlarına salarsan güzelce yaşayabilir
Hocam bu tür koloni feda etmeden de kendi kendine yumurtlayıp işçi çıkartabilir mi?elinde işçili lasius kolonisi yoksa doğaya salmanı öneririrm doğada bulduğun bir lasius kolonisinin yakınlarına salarsan güzelce yaşayabilir
@ares11 ben umbratusum olduğunda lasius işçisi eklemiştim fakat kabul etmedi pupaları kabul etti işçiler yanına gitmedi saldırı başladı ve ayrıyetten türkiye'de bulunan bütün lasius türlerini kabul ediyor diye biliyorumParazitik bir tür olduğu için lasius kolonisi feda etmeniz gerekiyor. Kendi yumurtalarını bu feda ettiğiniz koloniye baktırtıyor. Her lasius kolonisini kabul eder mi orası muamma olduğu için beslemesi de zordur. Parazitik türlerin çoğu fazlasıyla zaman ve uğraş ister. Lasius koloniniz yoksa eğer doğadan bulduğunuz(aynı koloniden) lasius işçilerini toplayıp deneyebilirsiniz.
hayır.Hocam bu tür koloni feda etmeden de kendi kendine yumurtlayıp işçi çıkartabilir mi?
Peki yumurtlayabilir mi?hayır.
koloni feda etmedenPeki yumurtlayabilir mi?
yumurtlayabilir diye biliyorum fakat yumurtalarını kölelerine baktırıyorPeki yumurtlayabilir mi?
yumurtlar fakat büyütemez bir anlamı kalmaz ve doğadan alınma kraliçesiz işçileri kabul etmiyor deneylerime görekoloni feda etmeden
Anladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederim.yumurtlayabilir diye biliyorum fakat yumurtalarını kölelerine baktırıyor
rica ederim elinde lasius kolonisi var mı onun içinAnladım hocam cevaplarınız için teşekkür ederim.
İşçi eklemesinden emin olmadığım için deneyebilir dedim. Yumurtalı bir lasius kolonisi gerekiyordur zaten. Umbratus türü kokuya çok iyi adapte olur. Kraliçe koloniye girdikten 2-3 hafta sonra belki yumurtlar. İşçiler kraliçeyi öldürmediği sürece sıkıntı yoktur. Tüm türlerle parazitlik yapıp yapmadığı belli değil@ares11 ben umbratusum olduğunda lasius işçisi eklemiştim fakat kabul etmedi pupaları kabul etti işçiler yanına gitmedi saldırı başladı ve ayrıyetten türkiye'de bulunan bütün lasius türlerini kabul ediyor diye biliyorum
Parazitik lasiusum yok maalesef ama kolonim var. Merakımdan soruyordum🙂rica ederim elinde lasius kolonisi var mı onun için
oh ben seni konuyu açan arkadas sandım çok pardonParazitik lasiusum yok maalesef ama kolonim var. Merakımdan soruyordum🙂
o zaman parazitik olmadığını düşünüyorum fotoğraf atabilir misin ?Lasiusum kendisi yumurtluyor ve yumurtalarla da ilgileniyor.