Lasius Umbaratus Bakımı?

semijcalk

Yumurta
Üye
Selam arkadaşlar geçen haftalarda Lasius Umbaratus buldum bakımı hakkında bilgileriniz varsa sevinirim:)

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
merhaba kendisi parazitik bir türdür doğada diğer lasius kolonilerini basar ana kraliçeyi öldürür koloninin başına geçer işçileri kölesi yapar öyle yumurtlar elinde onun basması için bir koloni olması lazım ve parazitik olduğu için beslemen lazım açlığa gelemiyorlar

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
elinde işçili lasius kolonisi yoksa doğaya salmanı öneririrm doğada bulduğun bir lasius kolonisinin yakınlarına salarsan güzelce yaşayabilir

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Parazitik bir tür olduğu için lasius kolonisi feda etmeniz gerekiyor. Kendi yumurtalarını bu feda ettiğiniz koloniye baktırtıyor. Her lasius kolonisini kabul eder mi orası muamma olduğu için beslemesi de zordur. Parazitik türlerin çoğu fazlasıyla zaman ve uğraş ister. Lasius koloniniz yoksa eğer doğadan bulduğunuz(aynı koloniden) lasius işçilerini toplayıp deneyebilirsiniz.

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
elinde işçili lasius kolonisi yoksa doğaya salmanı öneririrm doğada bulduğun bir lasius kolonisinin yakınlarına salarsan güzelce yaşayabilir
ve lasius umbratus olduğuna emin misin bende bir lasius bulup foruma sormuştum renginden ötürü parazitik lasius dediler yani umbratus dediler ama parazitik değilmiş yumurtaları pupa evresine geçti

ömerr

Nanitik
Üye
Hocam bu tür koloni feda etmeden de kendi kendine yumurtlayıp işçi çıkartabilir mi?

Kutay

Nanitik
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye
Parazitik bir tür olduğu için lasius kolonisi feda etmeniz gerekiyor. Kendi yumurtalarını bu feda ettiğiniz koloniye baktırtıyor. Her lasius kolonisini kabul eder mi orası muamma olduğu için beslemesi de zordur. Parazitik türlerin çoğu fazlasıyla zaman ve uğraş ister. Lasius koloniniz yoksa eğer doğadan bulduğunuz(aynı koloniden) lasius işçilerini toplayıp deneyebilirsiniz.
@ares11 ben umbratusum olduğunda lasius işçisi eklemiştim fakat kabul etmedi pupaları kabul etti işçiler yanına gitmedi saldırı başladı ve ayrıyetten türkiye'de bulunan bütün lasius türlerini kabul ediyor diye biliyorum

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
@ares11 ben umbratusum olduğunda lasius işçisi eklemiştim fakat kabul etmedi pupaları kabul etti işçiler yanına gitmedi saldırı başladı ve ayrıyetten türkiye'de bulunan bütün lasius türlerini kabul ediyor diye biliyorum
İşçi eklemesinden emin olmadığım için deneyebilir dedim. Yumurtalı bir lasius kolonisi gerekiyordur zaten. Umbratus türü kokuya çok iyi adapte olur. Kraliçe koloniye girdikten 2-3 hafta sonra belki yumurtlar. İşçiler kraliçeyi öldürmediği sürece sıkıntı yoktur. Tüm türlerle parazitlik yapıp yapmadığı belli değil

semijcalk

Yumurta
Üye
Lasiusum kendisi yumurtluyor ve yumurtalarla da ilgileniyor.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Mesela Lasius Mixtus türü, Lasius flavus türü ile sosyal parazitlik yapıyor sadece