Lasius uçuşları

Onur

Minör
Üye
Merhabalar, Haziran geldi ve çoğu cinsin uçuşları başlamak üzere. Ben de lasius bulmak istiyorum, 30 derecede uçuş olur mu yoksa biraz daha sıcak mı olmalı? Bir de aramak için en iyi saatler nedir acaba?

Moderatör tarafında düzenlendi:

SeeLiCos

Yumurta
Üye
Merhabalar, Haziran geldi ve çoğu cinsin uçuşları başlamak üzere. Ben de lasius bulmak istiyorum, 30 derecede uçuş olur mu yoksa biraz daha sıcak mı olmalı? Bir de aramak için en iyi saatler nedir acaba?
30 derece gayet iyi gerisi şansına kalmış.

xqewz

Yumurta
Üye
2 kere saat 22.00 civarı uçuşa denk geldim bu hafta, eline fener alıp gezersen bulabileceğini düşünüyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Lasiuslar genelde sabah saatlerinde uçuyorlar. 9-10 gibi sıcaklığa bağlı olarak.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Lasiuslar genelde sabah saatlerinde uçuyorlar. 9-10 gibi sıcaklığa bağlı olarak.
Bursa bu sene geçen seneden daha geride takip ediyor, bulunduğum bölgede daha formica/Lasius kraliçeleri pupadan çıkmamışlar.

PRS.macro

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Makro Fotoğrafçı
Üye
Sadece karıncalarda değil, pek çok canlıda gözlemledim söylediğini. Bahar genel olarak soğuk geçtiği için sanırım.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Kış zaten geç geldiği için sıcaklar da geç geliyor galiba.