Lasius transfer

ipronlyx

Yumurta
Üye
Selamlar, bu gibi konular daha önce açılmıştır muhtemelen ama ben ytong formikaryuma transfer ettiğim için yeni konu açmak istedim. Yaklaşık 20-25 işçili Lasius kolonimi tüpte müdahale edip bakması zor oluyor diye ytongdan bir formikaryum yapıp ona geçirmek istedim. Transferi yaparken normal, tüpü aydınlıkta formikaryumu karanlıkta bıraktım ama yaklaşık 1 saat geçmesine rağmen ışık altında hiç bir şey yokmuş gibi takılıyorlar. Arada sırada bir kaç işçi ytonga gidip geliyor ama genel olarak stres falan yok. Manuel de transfer yapamam ytong olduğu için. Acaba gecerlermi kendi kendilerine yada ne yaparsam daha iyi olur?IMG_20250724_181815.jpgIMG_20250724_181759.jpgIMG_20250724_171432.jpgIMG_20250724_174527.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Laseynas

Yumurta
Üye
Yaptığınız yaşam alanını beslenme alanı ile birleştirin beslenme alanına test tüpünü açık bir şekilde koyun ve yaşam alanına nem sağlayın zamanla test tüpü içindeki nem biter yada siz yem verdikçe orda strese girer ve içeri geçerler eğer beklemem diyorsanız manuel direkt çalkalayın beslenme alanına yine geçerler ama çok ta mantıklı gelmiyor bana bu yöntem

Yaptığınız yaşam alanını beslenme alanı ile birleştirin beslenme alanına test tüpünü açık bir şekilde koyun ve yaşam alanına nem sağlayın zamanla test tüpü içindeki nem biter yada siz yem verdikçe orda strese girer ve içeri geçerler eğer beklemem diyorsanız manuel direkt çalkalayın beslenme alanına yine geçerler ama çok ta mantıklı gelmiyor bana bu yöntem
Gördüğüme göre ztn küçük test tüpü zamanla kendileri geçer yani

CLYENSE

Nanitik
Üye
Selamlar, bu gibi konular daha önce açılmıştır muhtemelen ama ben ytong formikaryuma transfer ettiğim için yeni konu açmak istedim. Yaklaşık 20-25 işçili Lasius kolonimi tüpte müdahale edip bakması zor oluyor diye ytongdan bir formikaryum yapıp ona geçirmek istedim. Transferi yaparken normal, tüpü aydınlıkta formikaryumu karanlıkta bıraktım ama yaklaşık 1 saat geçmesine rağmen ışık altında hiç bir şey yokmuş gibi takılıyorlar. Arada sırada bir kaç işçi ytonga gidip geliyor ama genel olarak stres falan yok. Manuel de transfer yapamam ytong olduğu için. Acaba gecerlermi kendi kendilerine yada ne yaparsam daha iyi olur?Ekli dosyayı görüntüle 65950Ekli dosyayı görüntüle 65951Ekli dosyayı görüntüle 65952Ekli dosyayı görüntüle 65953
Merhabalar, iyi hobiler dilerim!
Koloniniz gerçekten çok güzel, sizin adınıza sevindim. Size tavsiyem; şu anlık test tüpünü bir saklama kabına veya bir outworld’e yerleştirip beslemeyi dışarıda yapmanız yönünde olur.

İlerleyen aşamalarda test tüpündeki su tükendiğinde, koloniyi bir Ytong yuvasına taşımak hem sizin için hem de koloni için daha sağlıklı ve kullanışlı olabilir.

Bu arada, Lasius türleri hakkında küçük bir bilgilendirme yapayım: Genel olarak sakin yapılı karıncalardır ve kolay kolay strese girmezler. Tabii her kraliçenin karakteri farklı olabilir, ancak genel olarak bu şekilde davranırlar.

İyi günler, iyi hobiler dilerim. Umarım koloniniz çok daha güzel yerlere gelir!

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Koloniniz transfer için çok küçük ve formikaryum için de yeterli büyüklükte değil.

Hasancık

Majör
Üye
Selamlar, bu gibi konular daha önce açılmıştır muhtemelen ama ben ytong formikaryuma transfer ettiğim için yeni konu açmak istedim. Yaklaşık 20-25 işçili Lasius kolonimi tüpte müdahale edip bakması zor oluyor diye ytongdan bir formikaryum yapıp ona geçirmek istedim. Transferi yaparken normal, tüpü aydınlıkta formikaryumu karanlıkta bıraktım ama yaklaşık 1 saat geçmesine rağmen ışık altında hiç bir şey yokmuş gibi takılıyorlar. Arada sırada bir kaç işçi ytonga gidip geliyor ama genel olarak stres falan yok. Manuel de transfer yapamam ytong olduğu için. Acaba gecerlermi kendi kendilerine yada ne yaparsam daha iyi olur?Ekli dosyayı görüntüle 65950Ekli dosyayı görüntüle 65951Ekli dosyayı görüntüle 65952Ekli dosyayı görüntüle 65953
Hocam bu koloni henüz bir formikaryum için çok küçük

ipronlyx

Yumurta
Üye
Kusura bakmayın biraz geç gördüm. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim, formikaryum için koloni küçük demişsiniz ancak gecirirsem ne olurki en fazla rahat etmezlermi işte. Bu arada suları da bitti gibi o yüzden geçirmek istiyordum birazcikta çünkü elimde başka tüp yok ve bari erkenden formikaryuma gecireyimde uzun süre gitsin demiştim ama ne olurki en fazla?

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Kusura bakmayın biraz geç gördüm. Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim, formikaryum için koloni küçük demişsiniz ancak gecirirsem ne olurki en fazla rahat etmezlermi işte. Bu arada suları da bitti gibi o yüzden geçirmek istiyordum birazcikta çünkü elimde başka tüp yok ve bari erkenden formikaryuma gecireyimde uzun süre gitsin demiştim ama ne olurki en fazla?
Fazla alan karıncaları strese sokar ve fazla alanı çöplük olarak kullandıkları için parazit riski artar. en iyisi tüp dolup taşana kadar minimal bir beslenme alanıyla büyütmek.

Hasancık

Majör
Üye
Bir süre daha tüpte beslemeye devam edin 100-150 işçiden sonra formikaryuma geçirin eğer şuan geçirmeye çalışırsanız kraliçeniz stres yapıp yumurtlamayı bırakabilir yumurtalarını yiyebilir karıncalar dar alanda daha güvende hisseder

nomadpotato

Larva
Üye
Bende de 10-15 işçili bi' lasius kolonisi var ve şimdilik yalnızca tüpe bağlı ve rahatlıkla besleme yapabildiğim 5x5cm bir outworld ile bakıyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi hazırlamış olduğunuz ytong formikaryum bu kadar az işçilli bi' koloni için fazla büyük ve tüp içerisindeki su bitene kadar da yüksek ihtimalle geçmeyeceklerdir. Suları tükenip geçseler bile bu sefer de hem strese gireceklerdir, hem de kullanmadıkları bölümleri çöp kutusu olarak kullanacaklardır. Ytong formikaryumlara dışarıdan müdehale etmesi epey zor olur ve suyu emen bir malzeme olduğu için özellikle de yaz aylarında nemlendirme hususunda problemler yaşayabilirsiniz.

Benim önerim suları bittikçe başka bi' tüpe aktarıp bu şekilde 90-100 işçiye ulaşmalarını beklemeniz ve sonrasında paylaşmış olduğum örnek görseldekine benzer 15x10cm veya benzeri bir modüler formikaryuma transfer etmeniz yönünde olacaktır. Modüler olmasının avantajı ekstra giriş ve çıkışlara sahip olmasıdır, bu sayede daha sonrasında koloniniz kalabalıklaştığında ekleyeceğiniz ekstra parçalarla yaşama alanlarını kolayca genişletebilirsiniz.

Kolay gelsin.

Screenshot_2.png

ipronlyx

Yumurta
Üye
Anlaşıldı dostlar, ama elimde ekstra tüp olmadığı için çok daha küçük bir ytong formikaryum yapabilirim.İnternetten şuanlik bir şey alamayacağım sanırım eğer koloni daha büyürse o zaman internetten ürünler alabilirim ama şuan durum nereye gidecek çok bir fikrim yok. Suanki, dediğiniz gibi biraz büyük olabilir o yüzden kucuklerinden (10x8, 10x10 vb.) eğer uygunsa yapmayi dusunebilirim.

Hasancık

Majör
Üye
Anlaşıldı dostlar, ama elimde ekstra tüp olmadığı için çok daha küçük bir ytong formikaryum yapabilirim.İnternetten şuanlik bir şey alamayacağım sanırım eğer koloni daha büyürse o zaman internetten ürünler alabilirim ama şuan durum nereye gidecek çok bir fikrim yok. Suanki, dediğiniz gibi biraz büyük olabilir o yüzden kucuklerinden (10x8, 10x10 vb.) eğer uygunsa yapmayi dusunebilirim.
Herhangi bir formikaryuma koymak yerine test tüpü temin etmelisiniz