Lasius niger Kış Uykusu Hakkında Birkaç Soru

melen122

Yumurta
Üye
Malum, kış uykusu dönemi yaklaşıyor. Benim de birkaç konuda kafama takılan şeyler var.

Lasius niger kolonimi kış uykusuna yatırırken beslemeye devam etmeli miyim? Bazı kişiler kış uykusu sırasında beslenmeleri gerektiğini, bazıları ise hiç beslenmemeleri gerektiğini söylüyor. Bu konuda doğru olan uygulama nedir?

Ayrıca kış uykusu boyunca sıcaklık, nem, su ve diğer bakım konularında nelere dikkat etmeliyim? Kış uykusuna hazırlık ve kış uykusu sürecini nasıl yönetmem gerektiği konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Mikrox

Replete
Yardımsever
Üye
Malum, kış uykusu dönemi yaklaşıyor. Benim de birkaç konuda kafama takılan şeyler var.

Lasius niger kolonimi kış uykusuna yatırırken beslemeye devam etmeli miyim? Bazı kişiler kış uykusu sırasında beslenmeleri gerektiğini, bazıları ise hiç beslenmemeleri gerektiğini söylüyor. Bu konuda doğru olan uygulama nedir?

Ayrıca kış uykusu boyunca sıcaklık, nem, su ve diğer bakım konularında nelere dikkat etmeliyim? Kış uykusuna hazırlık ve kış uykusu sürecini nasıl yönetmem gerektiği konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Moderatör ekibinden @el4nce yazdığı kış uykusu rehberine bakabilirsiniz. 10. Adım ve sonrasında ihtiyacınız olan bilgiler yazmakta. Bütünlük açısından ve anlam karmaşasını gidermek adına tamamını okumanızı ve 10. Adıma daha dikkat vererek ilerlemeniz iyi olur. Kış uykusunda besin vermeniz gerekmez. Sadece koloniyi uykuya hazırlamak adına protein ve yağ açısından zengin besinler vermeniz iyi olur.