Lasius Niger - Canlı Yem

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
Lasius niger Kolonim için yakında canlı yeme geçmek istiyorum şuan 6 işçi var, 10 işçiden sonra canlı yeme geçmeyi planlıyorum bu süreçte araştırmalar yaptım kesin emin olamadım o yüzden canlı yem olarak en iyi seçeneği arıyorum, un kurdu mu daha iyi olur, morio mu, bufallo mu bunların haricinde bunlardan daha iyi sonuç vericek alternatifler varsa söyleyebilirsiniz, çoğu yerde araştırdım bazı koloniler un kurdunu sevmiyomuş morio olur mu diyorum morio da benim türüm için biraz büyük ve yağlı mı kalıyor bu gibi sorular var aklımda o yüzden dediğim gibi tek bir canlı yem seçicem ve senelerce onunla devam edicem bu yüzden en iyi protein değerlerine sahip ve en iyisini söylerseniz sevinirim. tşk

Ali7

Larva
Üye
Selam aslında bu işçilerin karakterine göre değişebilecek bişey benim besledigim lasius lar tartara bayılıyolar ama un kurdunu mecbur kaldıkça yemiyolar siz un kurdu deneyebilirsiniz verirken ilk başta öldürüp verinki strese girmesinler. İşci sayısı arttınca canlı verebilirsiniz iyi günler.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Un kurdu protein bakımından epeyce zengindir tavsiye ederim.Bence en kısa sürede alıp verin derim 10 işçiyi beklemeyin.Yine @Ali7 arkadaşın dediği gibi koloniler yem seçebiliyor o sebeple denemeniz lazım.Ekstra gıdalar tabi verilebilir ama sürekli vermek sorunlara yol açar.Sindirmeleri ve besin değeri olarak en güzel şey un kurdudur.