Lasius Niger Besleme Günleri

Berkay_Hançerli

Yumurta
Üye
Lasius Niger türü kolonim Bulunmakta henüz 6 işçiler hızlı üremelerini istiyorum ve birkaç hafta sonra canlı yeme geçicem ve birkaç haftalık bi beslenme programı yaptım program uygun mudur herhangi bir zararı var mıdır bu programın yada ne gibi revize yapmam lazım bu programa: 1744831367129.png

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Lasius Niger türü kolonim Bulunmakta henüz 6 işçiler hızlı üremelerini istiyorum ve birkaç hafta sonra canlı yeme geçicem ve birkaç haftalık bi beslenme programı yaptım program uygun mudur herhangi bir zararı var mıdır bu programın yada ne gibi revize yapmam lazım bu programa: Ekli dosyayı görüntüle 48565
Program uygundur bir sorun olmaz ama kabul ediyorlarımı? Önemli olan o. Ben messorlara marul veriyordum yiyordu ama bir süre sonra nedense ilgi duymadılar.😄

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Yumurta,bir çok koloni tarafından reddediliyor ancak yine de deneyin. Sarı kısmını tüketme ihtimalleri var, onun dışında her gün vermenize gerek yok yumurtayı da haşlayıp verin. Üçer gün arayla vermeniz hem koloninin besine olan ilgisini diri tutar hem de ihtiyaçlarından fazlasını vermemiş olursunuz. 6 işçili bir koloni henüz çok küçük. Ayrıca besini çeşitlendirmelisiniz canlı yem edinene kadar size tavsiyem çiğ işlenmemiş baharatsız yağsız et vermeniz. Çünkü karıncalar katı besini tüketmezler bunları yalnızca larvalar tüketebilir. Etten emdikleri sıvıyı ise daha verimli kullanabilirler yumurtaya göre. Şekerli suyu aslında abdomenlerin durumuna göre vermeniz daha doğru olur ama kabaca hesap edecek olursak iki günde bir vermeniz yeterli olur. Şekerli su verdiğiniz günler protein vermeyin yüksek olasılıkla proteini tüketmezler. İki gün karbonhidratı kesip protein verdiğiniz de proteini tüketirler.