Lasius Neglectus prens ve prenses pupaları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufff01

Pupa
Üye
Dostum ben bu işe yeni başlayan biri değilim. Basbayağı tapinoma bu. Koza yok bir şey yok. Ayrıca kraliçeler sadece ve sadece kraliçe pupasi üretemez. Bariz bir şekilde patlatılmış
Kanka sen benimle dalga mı geçiyorsun? 2 yıldır beslediğim koloninin türünü cinsini bana mı öğretiyorsun ben de yeni başlamadım 6 yılımı harcadım bu hobiye.Sen daha hangi türün pupa ve koza yaptığının farkında değilsin gelmiş ders vermeye çalışıyorsun bilmiyorsan öğreteyim.Aynı tür ve cinslerin iklim şartlarına ve bazı sebeplere bağlı olarak pupa veya koza üretimi olur.Yani örnek veriyorum messor str. Bir şehir de koza yapıyorsa bir şehir de yapmaz bu koşullara göre değişir.

yusufff01

Pupa
Üye
Dostum ben bu işe yeni başlayan biri değilim. Basbayağı tapinoma bu. Koza yok bir şey yok. Ayrıca kraliçeler sadece ve sadece prenses pupasi üretemez. Bariz bir şekilde patlatılmış. 100 iscili tapinomada da böyle bir üretim olmaz. Ek olarak rastgele bir tür diyemezsin, evine giren lasiusun türünü neye göre tespit ettin? Lasiusun olduğu altfamilyada koza üretimi olur ben burada göremiyorum.
Senin yeterli araştırman ve bilgin yok o sebeple bu konuyu seninle tartışmak istemiyorum çünkü öğrenmeye de meyilli değilsin.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Kanka sen benimle dalga mı geçiyorsun? 2 yıldır beslediğim koloninin türünü cinsini bana mı öğretiyorsun ben de yeni başlamadım 6 yılımı harcadım bu hobiye.Sen daha hangi türün pupa ve koza yaptığının farkında değilsin gelmiş ders vermeye çalışıyorsun bilmiyorsan öğreteyim.Aynı tür ve cinslerin iklim şartlarına ve bazı sebeplere bağlı olarak pupa veya koza üretimi olur.Yani örnek veriyorum messor str. Bir şehir de koza yapıyorsa bir şehir de yapmaz bu koşullara göre değişir.
Burada benimle verdiğim doğru bilgi ile dalga geçen sizsiniz. 2 yılda o tapinoma kolonisi 200-300 işçi olmaz. Formicinae familyasından olsaydı elindeki canlı koza örebilirdi. Ama elindeki canlı Dolichoderinae familyasından yani koza örmüyor. Ek olarak bilmiyorsan diye söyleyeyim Messor koza örmez. 6 yıl bu hobiyle uğraşıp bu kadar basit bilgileri bilmiyorsanız bence bırakın.
Senin yeterli araştırman ve bilgin yok o sebeple bu konuyu seninle tartışmak istemiyorum çünkü öğrenmeye de meyilli değilsin.
Bilgin yoksa doğruları kabullenmesi gereken sensin. Bu koloni patlatılmış ve lasius neglectus türü değil. Tapinoma cinsi.

yusufff01

Pupa
Üye
Burada benimle verdiğim doğru bilgi ile dalga geçen sizsiniz. 2 yılda o tapinoma kolonisi 200-300 işçi olmaz. Formicinae familyasından olsaydı elindeki canlı koza örebilirdi. Ama elindeki canlı Dolichoderinae familyasından yani koza örmüyor. Ek olarak bilmiyorsan diye söyleyeyim Messor koza örmez. 6 yıl bu hobiyle uğraşıp bu kadar basit bilgileri bilmiyorsanız bence bırakın.

Bilgin yoksa doğruları kabullenmesi gereken sensin. Bu koloni patlatılmış ve lasius neglectus türü değil. Tapinoma cinsi.
Hangi mesajım da sana kolonimin 100 işçili olduğunu yazdım? Sana kim söyledi kolonimin 100 200 işçili olduğunu? Ben verdiğim 100 işçi örneğini kıyaslama ve örnekleme yapmak için verdim.Bahsettiğim kendi kolonim değildi.Ayrıca Tapinoma cinsinin kraliçesinin abdomeni uzun ve daha ince olur.Benim kraliçelerimin abdomenleri daha yuvarlak şekilde.Ya attığım fotoğraflarda ki görüntü kalitesinden dolayı yanlış görüp yanlış yorumluyorsun ya da bilgin sıfır.Ayrıca messorların koza yapabildiğini bile bilmiyorsun yine de kalkmış sana bir şeyler anlatıyorum burada.Neyse tamam sen her konu da haklısın üstadım benim enerjim yok iyi hobiler sana.

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Konuyu kitledim çünkü çok fazla yanlış bilgi mevcut.

• İstisnasız tüm karıncaların pupaları vardır! Pupadan kasıt larvadan sonraki evredir.

• Karıncalarda iki çeşit pupa vardır, bunlar kozasız ve kozalıdır. Aralarındaki tek fark kozalı olanların dışında ipek benzeri koruyucu bir tabaka var olmasıdır.

Kozasız Pupa:
IMG_4327.jpeg

Kozalı Pupa:
IMG_4325.jpeg
IMG_4326.jpeg

• Tapinoma cinsinde pupalar kozasızdır.

• Larvalar tutanabilecek yer bulmamaz ise kozasız olduklarıda gözlenir fakat nadir bir durumdur. Formica cinsinde bunu rahatlıkla gözlemleyebilirsiniz.

• Messor cinsinde kozalı pupalar yoktur! Messor cinsi istisnasız olarak her zaman kozasız pupaya sahiptir ve bu durum iklimin veya zamnın değişmesine bağlı değildir!
IMG_4328.jpeg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...