Lasius Neglectus prens ve prenses pupaları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yusufff01

Pupa
Üye
Merhaba millet elim de lasius neglectus kolonisi var hiç işçi pupası yok 200-300 adet kadar prens ve prenses pupaları,larvaları var.Sorum şu; bu pupalar doğduğun da aynı koloni için de ki prens ve prensesler çiftleşiyor mu yoksa uçuş mu oluyor? Ben aynı koloni için de çiftleşme olduğu bilgisine ulaştım ama yine de sormak istedim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Mustafay

Pupa
Üye
Koloni içinde çiftleşme olsa neden uçuş yapsınlar yuvada çiftleşirler. Bence çiftleşme olmaz.

Mustafay

Pupa
Üye
Bir yuvayı 301 kraliçe yönetemez. Kraliçeler birbirlerini ya öldürür yada işçiler kraliçeleri öldürür aralarında 1 tanesini bırakırlar. Arılarda da bu kural geçerli zaten.

yusufff01

Pupa
Üye
Bir yuvayı 301 kraliçe yönetemez. Kraliçeler birbirlerini ya öldürür yada işçiler kraliçeleri öldürür aralarında 1 tanesini bırakırlar. Arılarda da bu kural geçerli zaten.
Hayır bu tür çok kraliçeli bir tür benim 27 adet kraliçesi bulunan lasius neglectus kolonim var.Sen lasius niger türüyle karıştırdın sanırım,uçuş olmadığına neredeyse eminim koloni içi çiftleşme mevcut.Ama yine de kesin emin olmak için sormak istedim

yusufff01

Pupa
Üye
Tamamı prens ve prenses,tahminim 200-300 adet ama daha fazla gibi görünüyor tabi kameram kötü ve tamamanı çekemedim.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20240312-212251.jpg
    Screenshot_20240312-212251.jpg
    20 KB · Görüntüleme: 35
  • Screenshot_20240312-212238.jpg
    Screenshot_20240312-212238.jpg
    21 KB · Görüntüleme: 34

Mustafay

Pupa
Üye
Hayır bu tür çok kraliçeli bir tür benim 27 adet kraliçesi bulunan lasius neglectus kolonim var.Sen lasius niger türüyle karıştırdın sanırım,uçuş olmadığına neredeyse eminim koloni içi çiftleşme mevcut.Ama yine de kesin emin olmak için sormak istedim
27 mi Maşallah eğer bu kraliçeler çiftleşir ve yuvada kalırsa olacak yumurta patlamasını hayal ettim bunun günlüğünü çekmelisin.

yusufff01

Pupa
Üye
27 mi Maşallah eğer bu kraliçeler çiftleşir ve yuvada kalırsa olacak yumurta patlamasını hayal ettim bunun günlüğünü çekmelisin.
Evet ben de gelişimi kaydetmeyi düşünüyorum.400 civarı pupa olduğunu varsaysak bunların yarısının kraliçe olduğunu düşünsek beni bile yiyebilecek kadar büyük nüfus patlaması olur hahah

yusufff01

Pupa
Üye
Cevap beklerken daha fazla bilgi buldum ve evet kesin bir şekilde yuva içi çiftleşme oluyor ve uçuş olmuyor yani yakında bir sürü döllenmiş kraliçem olacak.

Mustafay

Pupa
Üye
Hocam formikaryumu boydan çeker misiniz. Birde sizden bir isteğim olacak karar sizin ama 300 kraliçe hepsi yumurtlarsa altından kalkması baya zor olur sizden ricam kolonin azını açmanız uçuş yapsınlar geri kapatın aksi takdirde bu 300 kraliçe yumurtlayacak ve bakımı baya zor olacaktır Karar sizin.

yusufff01

Pupa
Üye
Hocam formikaryumu boydan çeker misiniz. Birde sizden bir isteğim olacak karar sizin ama 300 kraliçe hepsi yumurtlarsa altından kalkması baya zor olur sizden ricam kolonin azını açmanız uçuş yapsınlar geri kapatın aksi takdirde bu 300 kraliçe yumurtlayacak ve bakımı baya zor olacaktır Karar sizin.
Yukarıda da söylediğim gibi bu tür uçuş yapmıyor yani üretilen kraliçeler koloninin geleceği için üretiliyor ben istesem bile uçuş yaptıramam.Ayrı olarak ben henüz formikaryum hazırlamadım.27 kraliçeli kolonimin prenses pupalarını uzak yere taşıyıp konumlandırdığını gördükten sonra idare etme amaçlı kürdan kutusuna aldım.
Bu tür kraliçe üretiyor e nihayetin de durum böyle olunca nüfus patlaması yaşanıyor.Nüsuf artınca koloni bölünüyor kraliçe ve işçilerin bir kısmı ayrılıyor ve sonuç olarak türün yaygınlaşmasını bu şekilde sağlıyorlar.

yusufff01

Pupa
Üye
Pupalar ufak ufak kararmaya başladılar,bu da olgunlaştılar demek oluyor.Tahminim 1 hafta içinde ilk dalga hayata gelecek.Koloniyi bol protein ile besliyorum(Su+yumurta akı+şeker karışımı).Koloniyi doyuramıyorum gün de yarım şırınga besin tüketiyorlar ve sanki 1 saat önce hiç yememiş gibi verdiğim karışımı yarım saatte tekrar bitiriyorlar.

Larvalar işçi larvalarına kıyasla çok daha büyük olduğundan besin ihtiyaçları da artıyor normal olarak.Tabi bu büyüklükte ki larvaları işçilerin besinle şişirebilmeleri için aldıkları besini direkt larvalara aktarmak zorundalar.

Her zaman yaptığım karışımı değiştirdim ve protein bakımından daha zengin olabilmesi için hiç su kullanmadan yumurta akı ve şekeri bir şişeye koyup iyice çalakaladım iyice karıştıa ve su kıvamına geldi.Tamamı protein olan karışımla larvaların hızla pupa evresine geçeceğini düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• Polish_20240313_194401294.jpg
    Polish_20240313_194401294.jpg
    23.8 KB · Görüntüleme: 26
  • Polish_20240313_194255991.jpg
    Polish_20240313_194255991.jpg
    24.5 KB · Görüntüleme: 26

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Pupalar ufak ufak kararmaya başladılar,bu da olgunlaştılar demek oluyor.Tahminim 1 hafta içinde ilk dalga hayata gelecek.Koloniyi bol protein ile besliyorum(Su+yumurta akı+şeker karışımı).Koloniyi doyuramıyorum gün de yarım şırınga besin tüketiyorlar ve sanki 1 saat önce hiç yememiş gibi verdiğim karışımı yarım saatte tekrar bitiriyorlar.

Larvalar işçi larvalarına kıyasla çok daha büyük olduğundan besin ihtiyaçları da artıyor normal olarak.Tabi bu büyüklükte ki larvaları işçilerin besinle şişirebilmeleri için aldıkları besini direkt larvalara aktarmak zorundalar.

Her zaman yaptığım karışımı değiştirdim ve protein bakımından daha zengin olabilmesi için hiç su kullanmadan yumurta akı ve şekeri bir şişeye koyup iyice çalakaladım iyice karıştıa ve su kıvamına geldi.Tamamı protein olan karışımla larvaların hızla pupa evresine geçeceğini düşünüyorum.
Lasius olduğuna emin misiniz hiç koza göremiyorum? Yüksek ihtimalle tapinoma.
Lasius neglectus değil, üstelik yanlış tür hakkında bilgi veriyorsunuz. Ek olarak koloniyi patlatmış gibi görünüyorsunuz. Kendim şahsen 500-600 işçiye kadar çıkardım bu sayıyı ve prensesi geçtim prens pupasi dahi alamadım. Siz nasıl 200-300 işçide aldınız acaba?

Son düzenleme:

Barkın

Süper Koloni
Yardımsever
Üye
Patlatılmış bir Tapinoma kolonisi bu… Farklı durumlar olabilir uçuş olmadan kraliçe üretimi veya uçuş yaptıktan sonra kraliçelerin bir kısmının yuvaya geri dönmesi gibi…

Mustafay

Pupa
Üye
Lasius neglectus değil, üstelik yanlış tür hakkında bilgi veriyorsunuz. Ek olarak koloniyi patlatmış gibi görünüyorsunuz. Kendim şahsen 500-600 işçiye kadar çıkardım bu sayıyı ve prensesi geçtim prens pupasi dahi alamadım. Siz nasıl 200-300 işçide aldınız acaba?
A ben hiç fark etmedim bu koloni kraliçe verecekse uçuş yapmasına izin vermeli değil mi.

Mustafay

Pupa
Üye
Neyle boostladınız da patladı bu kadar.

yusufff01

Pupa
Üye
Ekstra bir şey yapmadım ayrıca prens ve prenses üretimi için işçi sayısının bir önemi yok 100 işçili bir lasius kolonisi prens ve prenses rahatlıkla üretir.Ek olarak evet kesin olarak lasius neglectus.Şöyle tarif edeyim hani evlerimize giren ve yuvalanıp bütün evi istila eden tür var ya hani işte bu o tür yani lasius neglectus.Ek olarak kış uykusuna yatırmadım ev sıcaklığında muhafaza ettim kimi zaman yavaş hareketler gözlemledim kimi zaman yaz ayında ki hareketli performanslarını gözlemledim.

yusufff01

Pupa
Üye
Lasius neglectus değil, üstelik yanlış tür hakkında bilgi veriyorsunuz. Ek olarak koloniyi patlatmış gibi görünüyorsunuz. Kendim şahsen 500-600 işçiye kadar çıkardım bu sayıyı ve prensesi geçtim prens pupasi dahi alamadım. Siz nasıl
Patlatılmış bir Tapinoma kolonisi bu… Farklı durumlar olabilir uçuş olmadan kraliçe üretimi veya uçuş yaptıktan sonra kraliçelerin bir kısmının yuvaya geri dönmesi gibi…

Nasıl yani anlayamadım

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ekstra bir şey yapmadım ayrıca prens ve prenses üretimi için işçi sayısının bir önemi yok 100 işçili bir lasius kolonisi prens ve prenses rahatlıkla üretir.Ek olarak evet kesin olarak lasius neglectus.Şöyle tarif edeyim hani evlerimize giren ve yuvalanıp bütün evi istila eden tür var ya hani işte bu o tür yani lasius neglectus.Ek olarak kış uykusuna yatırmadım ev sıcaklığında muhafaza ettim kimi zaman yavaş hareketler gözlemledim kimi zaman yaz ayında ki hareketli performanslarını gözlemledim.
Dostum ben bu işe yeni başlayan biri değilim. Basbayağı tapinoma bu. Koza yok bir şey yok. Ayrıca kraliçeler sadece ve sadece prenses pupasi üretemez. Bariz bir şekilde patlatılmış. 100 iscili tapinomada da böyle bir üretim olmaz. Ek olarak rastgele bir tür diyemezsin, evine giren lasiusun türünü neye göre tespit ettin? Lasiusun olduğu altfamilyada koza üretimi olur ben burada göremiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...