Lasius kraliçesi mi

yağızalp

Majör
Üye
Lasius olduğundan eminim, telefonum a36 çekebildiğim en net fotoğrafları atarsam cinsini tahmin edebilir miyiz? Ve lasius mu?

Birde bu kutudan formikaryum yapabilirmiyim en alt bölemeye pamuk kıycam nem için üsttekiler yuva olucak kendş yaptığım bir outworldu de bağkayacağım odacıklara girişleri açıcam bir sorun olurmu

Ekli dosyalar

• 20260610_124703.jpg
    20260610_124703.jpg
    18.3 KB · Görüntüleme: 55
  • 17810856428969222250516119272485.jpg
    17810856428969222250516119272485.jpg
    32 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Lasius olduğundan eminim, telefonum a36 çekebildiğim en net fotoğrafları atarsam cinsini tahmin edebilir miyiz? Ve lasius mu?

Birde bu kutudan formikaryum yapabilirmiyim en alt bölemeye pamuk kıycam nem için üsttekiler yuva olucak kendş yaptığım bir outworldu de bağkayacağım odacıklara girişleri açıcam bir sorun olurmu
Lasius değil ilk defa böyle bir kraliçe görüyorum o kutuda çok sağlıklı olmaz test tüpü kullanın.

Lasius değil ilk defa böyle bir kraliçe görüyorum o kutuda çok sağlıklı olmaz test tüpü kullanın.
Carebera kraliçesi mi acaba🤔

Son düzenleme:

KingCat

Kraliçe
Yardımsever
Üye

Farklı açılardan fotoğraf atar mısınız?

yağızalp

Majör
Üye

Carebera kraliçesi mi acaba🤔
Test tüpünü haftaya alıcam nemli şırınga idare edermi

Dar bir yerden geçerken de abdomeni uzuyor

Dün aphenogaster splendida kolonimde uçuş oluyordu bir prensi alıp öldürüp messora vermiştim sistemdeki tüp düşmüş 30 işçi fln kaçtı 20 sini toplayıp outworlde attım outworldde 14 ölü var 2 sinin abdomeni yok bu neden oldu

Ekli dosyalar

• 20260610_160633.jpg
    20260610_160633.jpg
    22.2 KB · Görüntüleme: 27
  • 20260610_160627.jpg
    20260610_160627.jpg
    22.7 KB · Görüntüleme: 27
  • 20260610_124548.jpg
    20260610_124548.jpg
    20.9 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:

TurkistKayra

Larva
Üye
Test tüpünü haftaya alıcam nemli şırınga idare edermi

Dar bir yerden geçerken de abdomeni uzuyor

Dün aphenogaster splendida kolonimde uçuş oluyordu bir prensi alıp öldürüp messora vermiştim sistemdeki tüp düşmüş 30 işçi fln kaçtı 20 sini toplayıp outworlde attım outworldde 14 ölü var 2 sinin abdomeni yok bu neden oldu
Hocam ben de geçici olarak kraliçemi 20mL'lik bir şırıngaya koydum, daha 3 gün oldu hiç bakmadım ama çeşitli yerlerde şırınganın alternatif bir çözüm olduğu söyleniyor. Yani standart tüp kurulumuyla bir şırınga yapsanız sorun olmaz. Ölülerin sebebi stres olabilir, abdomen olmaması da belki karıncalar stresten birbirlerine saldırmış olabilirler, tabii net bir şey söylemek zor.

MustafaRhaedrix

Larva
Üye
Attığım ilaç kutusundan fornikaryum tarzı birşey yapabilirmiyim
Biraz uğraştırıcı olabilir ama hem nemi tutması hem de daha estetik görünmesi için o boşluklara gaz betondan küçük yuvalar yapabilirsin. İçleri oyulmuş bu küçük kalıpları boşluklara yerleştirirsen çok güzel bir görüntü oluşur. Aradaki bağlantıları sağlamak için de 1 inçlik hortumlar ekleyebilirsin.Ayrıca 40 50 ıscıye kadar gerek yok formıkaryuma eger gecırırsen dıger odaalara cop koyacaklar mıte kuf gıbı srunlarla korsılasırsın

yağızalp

Majör
Üye
Biraz uğraştırıcı olabilir ama hem nemi tutması hem de daha estetik görünmesi için o boşluklara gaz betondan küçük yuvalar yapabilirsin. İçleri oyulmuş bu küçük kalıpları boşluklara yerleştirirsen çok güzel bir görüntü oluşur. Aradaki bağlantıları sağlamak için de 1 inçlik hortumlar ekleyebilirsin.Ayrıca 40 50 ıscıye kadar gerek yok formıkaryuma eger gecırırsen dıger odaalara cop koyacaklar mıte kuf gıbı srunlarla korsılasırsın
Modüler yapmak istiyorum o yuzdrn çöpleri mecbur outworlde atacaklar formikaryumu yapınca konu açıp paylaşırım nem tutma konusu için bir odacığı ful pamukla kaplayacapım oraya giremeyecekler delikler olucak nemi sağlarmı formikaryum mantığı

yağızalp

Majör
Üye
Lasius kraliçesi ölmüş formikaryumu yapmaktan vazgeçtim yine küçük bir türün kraliçesini bulursam yaparım gibi bu sefer gerçekten üzüldüm kaç camponotus kaç cataglyphis kraliçem öldü ama bu türü bayadır arıyordum

Şırınga almaya gidecektim bir bakayım dedim yan yatmış ayakları birleşmiş öldü sanırım sizce bu neden olmuş olabilir

Son düzenleme:

TurkistKayra

Larva
Üye
Lasius kraliçesi ölmüş formikaryumu yapmaktan vazgeçtim yine küçük bir türün kraliçesini bulursam yaparım gibi bu sefer gerçekten üzüldüm kaç camponotus kaç cataglyphis kraliçem öldü ama bu türü bayadır arıyordum

Şırınga almaya gidecektim bir bakayım dedim yan yatmış ayakları birleşmiş öldü sanırım sizce bu neden olmuş olabilir
HHAAYIIR! Sağlık Olsun hocam, belki ömrü dolmuştur. Kraliçeyi bulduğunuzda üstünde parazit var mı diye bakmış mıydınız? Veya kraliçeyi koyduğunuz kapta eskiden ne vardı?

yağızalp

Majör
Üye
HHAAYIIR! Sağlık Olsun hocam, belki ömrü dolmuştur. Kraliçeyi bulduğunuzda üstünde parazit var mı diye bakmış mıydınız? Veya kraliçeyi koyduğunuz kapta eskiden ne vardı?
Eskidende karınca vardı yaklaşık 6 yıldır bu hobiyi yapmasamda karıncaları araştırırdım parazit olabilir belki ama kap steril her kullanımdan sonra ılık su ile yıkıyorum belki kabı formikaryum yaparım içine doğadan birkaç işçi ekleyip buraya atarım (işçileri aldığım yere bırakırım belki kraliçe bulurum)